Grundfos MIXIT е вече на пазара! Интелигентното решение „всичко в едно“ оптимизира сградните системи за отопление и охлаждане

22.10.2022 г.4 мин.

Един от лидерите в разработката и производството на помпени системи – Grundfos, обяви пазарния дебют на иновативния продукт MIXIT, който позволява бързо и лесно изграждане на оптимален смесителен контур в сградни ОВК инсталации. „MIXIT представлява решение от типа „all-in-one”, чрез което времето за инсталация и пуск в експлоатация на системата може да се съкрати с до 50%. То интегрира в себе си температурен контролер, двупътен или трипътен вентил, ел. задвижка, баланс вентил и сензори“, съобщиха за Инженер.bg от Грундфос България, дъщерно дружество на утвърдения производител у нас.

Grundfos MIXIT може да се използва в различни приложения за отопление и охлаждане – както в 3-пътни системи без налягане, така и в 2-пътни под налягане. Интелигентното „Plug&Play” решение разполага с вградена комуникация за интеграция в системи за сградно управление, включително Grundfos BuildingConnect, което може да се надгради до Grundfos BuildingConnect Professional. Също така поддържа локална автономна работа чрез сензор навън.

„Оптималният смесителен контур за отоплителни и охладителни инсталации или комбинация от двете вече може да се изгради изключително бързо с помощта само на два компонента – MIXIT и помпа Grundfos Magna3 или TPE3, както и техните сдвоени модели. За удобство на потребителя, устройството разполага с опростен интерфейс, свързване чрез Bluetooth и интеграция с приложението Grundfos GO Remote, което показва схематичен обзор, важни точки с данни, инструкции и програми за пуск в експлоатация“, обясниха от българското дружество.

Вентилът и контролерът, интегрирани в Grundfos MIXIT, предоставят:

  • Вграден 2-пътен и 3-пътен вентил;
  • KVS 6.3-40, регулируем KVS 1/10;
  • Независимост от налягането 5-250 kPa;
  • Вграден температурен контролер с метеорологична компенсация;
  • Планиране и изключване при топло време;
  • 4 усъвършенствани ограничители за балансиране;
  • Монитор за енергия.

Интерфейсът на MIXIT показва основна информация като температура, подаване на входа, дебит, връщане и работна точка, предупреждения/аларми, отваряне на вентили и др.

Обобщено, основните предимства на Grundfos MIXIT са:

Висока производителност: Взаимодействието между компонентите в системата и вградения дебитомер е напълно безпроблемно;

Една точка на контакт: Трябва да комуникирате само с един доставчик за обслужване и поддръжка;

Решение „all-in-one“: Решението обединява от 8 до 12 компонента в едно предварително сглобено и фабрично изпитано устройство;

Висока ефективност: Спестява се до 50% от времето за инсталиране и пускане в експлоатация;

Повече данни за по-добър контрол: Над 100 налични точки с данни;

Лесна настройка: Достъп до допълнителни настройки в приложението Grundfos GO Remote.

„Все по-нарастващият брой на градското населението налага нуждата да се строи по-бързо, по-качествено и по-устойчиво. Същевременно сградите отделят близо 40% от въглеродните емисии в световен мащаб, от които 28% са от ежедневното функциониране на сградните инсталации. Това за Grundfos означава, че е настъпил моментът за по-модерни и енергийно ефективни сгради. Именно затова създадохме MIXIT – първото по рода си готово за употреба решение, което оптимизира и поддържа множество процеси в ОВК приложенията“, коментираха още от Грундфос България.

Можете да видите повече във видеото по-долу.

Източник на снимковия материал: Грундфос България, pixabay.com

Тагове: Grundfos, вентили, Грундфос България, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Грундфос „Сградно строителство“
http://bg.grundfos.com