Danfoss обяви силни положителни резултати за първата половина на 2022 г. и гледа към бъдещето с още по-голяма екологична отговорност

15.11.2022 г.4 мин.

Следете свободните работни позиции в компанията, за да се присъедините към нейното семейство от вдъхновени иноватори.

Световният лидер в производството на компоненти и комплексни решения за индустрията и сградните инсталации Danfoss обяви резултатите си за първите 6 месеца от настоящата 2022 г. Въпреки множеството предизвикателства пред световната икономика от различен характер, компанията бележи значителен ръст, който заслужава сериозно внимание. Част от Danfoss е функциониращият в нашата страна клон Данфос, отдел Производство, който е специализиран в климатичните решения и по-специално в асемблирането на термостати и вентили за жилищно отопление, откъдето разказаха повече за постигнатите резултати.

 

Продажбите на Danfoss нарастват с 50% за първото полугодие на 2022 г.

Danfoss работи в посока трансформация на производствените си дейности, чрез която се стреми да се превърне във водещ партньор за организациите, които имат стремеж да намалят въглеродните си емисии. „Ние проектираме утрешния ден, за да изградим по-добро бъдеще чрез енергийна ефективност, висока производителност на машините, ниски емисии и дигитализация“, посочиха от компанията.

През първата половина на настоящата година компанията продължава своят растеж. Успехът е постигнат въпреки наличието на множество неблагоприятни фактори: висока инфлация, продължаващи смущения във веригата за доставки, излизане на фирмата от руския пазар и ограниченията заради COVID-19 в Китай. Продажбите нарастват с 50%, като достигат размер от 4.9 млрд. евро. „Органичният растеж е 13%. Оперативната печалба (Earnings before interest, taxes, and amortization – EBITA) нарасна с 27%, а разходите ни за научно-изследователска и развойна дейност се увеличиха с 38%“, съобщиха също от фирмата.

Благодарение на постигнатите положителни резултати през силното първо полугодие и финализирането на сделката, касаеща Semikron Danfoss, прогнозата на глобалната компания за цялата 2022 г. се повишава до 9.5-10.2 млрд. евро продажби.

Повече от двадесет години Danfoss развива производство в България

Българското представителство на Danfoss е открито официално през 1997 г. В самото начало компанията функционира с търговски профил, а три години по-късно е създаден и производственият отдел, който днес се развива в сегмента Danfoss Climate Solutions и извършва производството на продукти за жилищно отопление като вентили и термостати.

На настоящия етап във фирмата работят над 200 служители, обединени около ценностите на Danfoss, с отворени нагласи към нови предизвикателства и непрекъснати инвестиции в повишаване на квалификацията.

Ако проявявате интерес към дейността на българското дружество на Danfoss и сте мотивирани да станете част от неговия сплотен екип, не пропускайте да следите свободните работни места, които компанията предлага, като посещавате нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Danfoss

Тагове: Данфос, отдел Производство, електрическо отопление

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Данфос ЕООД, отдел Производство
https://www.danfoss.com/bg-bg/