BHTC e отличена с две номинации от „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г.

17.01.2019 г.4 мин.

Българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол, част от водещия световен производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е номинирано в две категории на „Наградите на германската икономика в България“ за дейността си през 2018 г., информираха за Инженер.bg от компанията. Церемонията по връчването на призовете ще се състои на 24 януари 2019 г. от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.Бер-Хелла Термоконтрол ще се бори за отличията в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“ на престижната класация.


През 2018 г. производственото предприятие навърши 5 години от стъпването си на българския пазар. Същата година Бер-Хелла Термоконтрол получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”. Инвестиционният проект има за цел да удвои производствените линии на компанията, като се очаква наемане на още над 250 служители, а вложените средства в разширението възлизат на 32 млн. лв.


Дружеството е силно ангажирано и с българската общественост. Компанията поддържа програми, свързани с дуалното обучение и висшето образование, както и редица каузи, свързани с науката, спорта, опазването на околната среда и културата. Важна част от корпоративната социална отговорност на BHTC е подкрепата за нуждаещи се деца, юноши и семейства. Компанията подпомага и местни проекти, част от обществения и социален живот в гр. Божурище, където се намира производствената ѝ база.В същия контекст, в края на 2018 г. Бер-Хелла Термоконтрол даде старт на още една лична кампания – инициативата „Подай ръка – дари усмивка и надежда“, чиято идея е помага на хора в неравностойно положение.


Не оставяме по-назад и грижата за развитието на своите служители. Дружеството има изградена специализирана въвеждаща програма за нови служители с цел по-бързата им адаптация и интеграция в екипа. Към момента приоритет е създаването на специален тренинг център за въвеждащото обучение, заявиха в заключение от BHTC.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com