Теси с мисия да върне у нас млади инженерни таланти чрез изложението „Мюнхен: Живот и кариера – защо в България?“

21.10.2022 г.6 мин.

Модерният свят предразполага хората да търсят професионално и личностно развитие както у дома, така и в чужбина. Често чуваме за възможностите, които предлагат други държави, и животът извън рамките на родината се превръща в избор за много българи. Има ли обаче какво да ни стимулира да останем или дори да се върнем именно тук, в родната България? Екипът на Теси е убеден, че отговорът е „Да“, и те отстояха тази своя позиция, взимайки участие в първото събитие зад граница на инициативата Bulgaria Wants You, „Мюнхен: Живот и кариера – защо в България?". Какво разказаха от Теси за Инженер.bg, прочетете в следващите редове.

Живот и кариера в България

На 9 октомври 2022 г. в зала MTC World of Fashion в Мюнхен за първи път се проведе събитието „Мюнхен: Живот и кариера – защо в България?“, организирано от Bulgaria Wants You. Целта на мероприятието е да стимулира българите зад граница да се завърнат и развиват в родината.

Освен да се запознаят с редица български компании, посетителите имаха възможността да чуят историите на гостуващите лектори, които разказаха за техните преживявания зад граница и какво ги е накарало да се завърнат у нас.

В изложението взе участие и лидерът в производството на бойлери и отоплителни уреди за дома – Теси. Компанията представи своите кариерни решения и посрещна млади и амбициозни таланти, които желаят да развиват своя потенциал.

За компанията, която отстоява позициите си на пазара чрез иновации и високи стандарти, успехът през годините до голяма степен се дължи на високо мотивираните служители. Измежду основните приоритети на Теси е да инвестира в тяхното обучение и развитие. „Щастливи и горди сме, че ежегодно голяма част от участниците в стажантската програма и програмата „Старт в кариерата“ не само успешно ги завършват, но и намират своята професионална реализация в Теси“, споделиха от екипа на дружеството.

„Възпитаниците на Tesy”

„Възпитаниците на Tesy” е една от стипендиантските програми, които компанията развива. Предназначена е за ученици, завършващи последен курс на средното си образование, и цели да подкрепи придобиването на висше техническо образование, като отпуска следните стипендии:

  • Пълна стипендия „Tesy отличник” – чрез нея се покриват всички учебни такси и се отпуска месечна стипендия в размер на 350 лв. за всеки учебен месец;
  • Пълна Tesy стипендия – посредством нея се покриват всички учебни такси и се отпуска месечна стипендия в размер на 300 лв. за всеки учебен месец;
  • Частична Tesy стипендия – покриват се всички учебни такси.

Факултетите, в които могат да се обучават желаещите са: Машинно-технологичен факултет, Електротехнически факултет, Факултет по изчислителна техника и автоматизация, Факултет по автоматика, Факултет по електронна техника и технологии в Технически университет – Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Технически университет – София.

Стипендиантите съчетават теоретичните академични знания с практически опит, като се включват в летни стажове в Теси, а след дипломирането си младите специалисти могат да бъдат назначени в компанията на трудов договор.

„Старт на кариерата”

Друга програма за развитие на млади специалисти е „Старт на кариерата”. Присъединилите се към нея ще получат необходимата подкрепа, обучение и практически опит, необходими за старт на кариерата в Теси.

Измежду атрактивните предложения в програмата са:

  • Възможност за работа в различни отдели и производства;
  • Осигурени ресурси и подкрепа, за да се доближите до избраната от Вас професия;
  • Личен план за развитие на кариерата, създаден с Вашия пряк мениджър;
  • Възможност за работа в компанията след завършване на програмата.

Цели и визия на Теси

„Главната ни цел през следващите години е да се утвърдим като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа, а основната визия, която следваме, е повишаване на стандартите в индустрията, за да бъдем разпознати като глобален лидер в иновациите и създаването на модерни решения за топлина и комфорт“, коментираха от дружеството.

Компанията приветства както млади, така и професионалисти с опит в своето семейство, заедно с които да изпълни своята мисия.

Ако и Вие търсите реализация в динамична българска компания с водещи позиции на международните пазари, вижте свободните работни позиции в Теси в микросайта ѝ в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Теси, Bulgaria wants you

Тагове: HR, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
https://tesy.bg/