Инж. Петрова от Каменица: Станах инженер, защото това е средата, в която се чувствам истински комфортно и мога да бъда себе си

21.06.2022 г.3 мин.

Специалната инициатива на Инженер.bg по повод 23 юни – Международния ден на жените в инженерството, продължава. Днес ви представяме инж. Калинка Петрова от Каменица АД, най-старата пивоварна в България, част от структурата на втората по големина в Обединеното кралство бирена фабрика и лидер в Централна Европа Molson Coors Beverage Company. По думите на инж. Петрова, дамите умеят да създават баланс при проява на импулсивни реакции от страна на мъжете, а какво още сподели мениджърът техническа поддръжка на Каменица за нашите читатели, вижте в следващите редове.

Калинка Петрова

Мениджър техническа поддръжка в Каменица АД

Образование: магистърска степен от Висш институт по хранителна и вкусова промишленост (днес – Университет по хранителни технологии (УХТ), гр. Пловдив), специалност „Отопление, вентилация, климатизация, газоснабдяване, хладилна техника и тръбопроводи“ (ОВКГХТТ)

Станах инженер, защото...

...ми харесва как по естествен начин се съчетават математиката и пространственото мислене. Това е средата, в която се чувствам истински комфортно и мога да бъда себе си.

Обичам професията/работата си, защото...

...има доза творчество, динамика, възможност за обмисляне и обсъждане на интересни идеи. Човек има свободата да превърне идеите в реални работещи процеси и почти веднага след това може да стане свидетел на резултатите от дейността си.

Женските“ качества, които ми помагат в работата, са...

общителност, умения за водене на диалог и усмивка.

Трудностите, които срещам като жена инженер, са...

основно физически, когато искам и аз да си „изцапам ръцете“. В изключително редки случаи съм се сблъсквала с остарели полови предразсъдъци, но това по-скоро издава слабостта на отсрещната страна.

Трябва да има повече жени инженери, защото…

...ние умеем да създаваме баланс при проява на импулсивни реакции от страна на мъжете. Освен това дамите могат да вършат няколко неща едновременно.

Ако искате да се докоснете до още вдъхновяващи послания на жени инженери от България, продължавайте да следите страницата на Инженер.bg!

Каменица АД предлага разнообразни възможности за професионална реализация на широк кръг специалисти от техническата сфера. Проверете свободните работни позиции в микросайта на компанията в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Каменица АД, борса.bg

Тагове: Каменица, кариера, ОВК, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Каменица АД
http://kamenitzacompany.bg/web/