Либхер-Хаусгерете Марица на Дни на кариерата – за стажантските и стипендиантските програми на компанията

02.11.2017 г.4 мин.

И тази година форумът Дни на кариерата се превърна в трибуна за множество водещи български и международни компании, на която те ясно дадоха гласност на кариерните възможности за развитие, които предлагат на младите специалисти у нас. Събитието традиционно бе организирано от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Сред фирмите-участници за поредна година бе един от най-големите производители у нас – Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, с представители на който нашият екип се срещна, за да научи повече за стипендиантската и стажантската програма, които дружеството ежегодно организира, както и какви специалисти търси за своето производство.„Стажантската ни програма се състои в провеждане на стаж на място в завода за дадена конкретна задача, като подпомагаща дейност в съответните отдели на компанията. Той е с продължителност между 3 и 6 месеца, по време на които стажантът има възможност да види с какво се занимава отдела, да се запознае със самата организацията, с правилата и с нуждите й“, обясниха от Либхер. „Стажантите, които търсим, са за всички наши отдели, включително Производствена техника, Конструктивен отдел, Развойна дейност, Управление на качеството, Безопасност и здраве при работа и Опазване на околната среда, Управление на човешките ресурси, Икономически отдели и др.“, уточниха те.

 

От българското дружество споделиха още, че най-трудно намират по-тясно специализирани кадри, като IT специалисти, каквито по-конкретно то набира за лабораторията си по развойна дейност. Трудност изпитват и при търсенето на специалисти за длъжността конструктор. „Всъщност това, което в голяма степен възпрепятства процеса, е изискването за владеене на английски или немски език“, коментираха от компанията.По отношение на стипендиантската си програма от Либхер-Хаусгерете Марица разказаха, че тя е много по-мащабна и по-продължителна като период в сравнение със стажантската. „Сключва се стипендиантски договор и фирмата изплаща стипендия на студента за всеки месец от неговото обучение. За периодите, през които студентът не учи, има организиран стаж. Така младият ни колега има възможност да се запознае с работното място, отредено за него след като завърши“, разказаха представителите на компанията. „Отделно подпомагаме студентите в изучаването на чужд език в зависимост от специалността, която следват и нашите изисквания, като идеята е до 2 или 3 години младежите да са овладели вече ниво B1 – B2. След завършване реализацията при нас е за период от четири години“, поясниха те.


Стипендиантските програми са подходящи за бъдещи инженери от 2-ри, 3-ти или 4-ти курс бакалавърска или магистърска степен, редовна форма на обучение.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, производствените възможности и планове за развитие на компанията, както и за активните постоянни и стажантски позиции, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/