Либхер-Хаусгерете Марица от „Дни на кариерата“: „Разкрийте своя потенциал при нас“

05.11.2019 г.5 мин.

In Macedonian   In Serbian

 

По време на традиционния есенен форум „Дни на кариерата“, който се проведе в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, студентите от технически специалности имаха възможност да се информират за кариерните предложения във водещата компания за производство на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица. А ето и какво споделиха пред екипа на Инженер.bg от дъщерното дружество на утвърдения немски концерн Liebherr.


Работните позиции, за които към момента търсим нови попълнения, са в областите машиностроене, индустриален мениджмънт, топлотехника. В завода имаме и ново звено за развойна дейност в областта на електрониката в нашите продукти. В него работят специалисти, занимаващи се с вградени системи, тестване на софтуер, потребителски интерфейси, както и системни инженери“, посочиха от фирмата.

 

Относно провеждането на стажантските ни програми, ние сме доста гъвкави. Кандидатстването за тях е отворено и стажуването може да стартират по всяко време на годината. Практическите занимания са съобразени със заетостта на младежите, за да успяват да ги съвместяват с академичните си ангажименти“, поясниха още от Либхер-Хаусгерете Марица.

 

Стажантската програма обичайно е с продължителност от 3 до 6 месеца, на пълен работен ден, с трудов договор. Студените получават възнаграждение и възможността да участват в реални работни процеси, както и да се запознаят с цялостната дейност в завода. Условията, на които кандидатите е необходимо да отговарят, са да бъдат във 2-ри, 3-ти или 4-ти курс бакалавърска степен или магистърска програма, да имат добра теоретична подготовка и мотивация за работа.

 

За да насърчи професионалното израстване на младите хора у нас, Либхер-Хаусгерете Марица развива и целогодишна стипендиантска програма в отделите „Производствена техника“, „Конструктивен“ и Лаборатория „Развойна дейност“. Условията са аналогични на тези за участие в стажовете, като стипендиантите е необходимо да са в редовна форма на обучение и успехът им да бъде минимум „Много добър“. „В рамките на програмата студентите получават месечна стипендия до края на обучението си, преминават платен стаж и обучение по немски език. След завършване на образованието си, те получават работна позиция в компанията за период от поне 3 години“, допълниха от българското дружество.


Мечтаете ли да стартирате своя професионален път в утвърдена организация, следваща международни стандарти? Ако отговорът ви е „Да“, то Либхер-Хаусгерете Марица е правилното място, в което бихте могли да разгърнете своя талант в инженерните науки. Изпратете своето CV, мотивационно писмо и Уверение от ВУЗ на имейл: Lhm_jobs@liebherr.com.Всички актуални работни позиции, бихте могли да откриете и на www.liebherr.com и Борса.bg.


 

На кариерното изложение от екипа на Либхер-Хаусгерете Марица разказаха и за текущите промени в дружеството: „В 5-те завода на Liebherr в Германия, България, Австрия, Малайзия и Индия тече преструктуриране, преминаващо под знака на глобализацията и стандартизацията на процесите. Работи се в международни екипи на проектна база, като това води до откриване и на нови работни места, нови роли, отговорности и нов стил на ръководство“.

 

Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/