Либхер-Транспортейшън Системс: „Младите носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“

27.02.2020 г.4 мин.

 

 

 

 

 

И тази година ще се проведе инициираната от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) поредица от форуми с кариерна насоченост в европейски държави, в които концентрацията на обучаващи се и завършили вече образованието си българи е най-голяма. Участници в изложенията са доказани български компании от разнообразни икономически отрасли. В рамките на тазгодишната инициатива, наред с форумите, ще бъдат организирани и информационни срещи в населени места със засилено българско присъствие, които обаче не са сред традиционните локации за провеждането на такъв тип събития. Подробности за предстоящите срещи Инженер.bg научи от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица – един от участниците в инициативата.


„В информационните срещи представители на компаниите няма да присъстват лично, но от МТСП и Агенцията по заетостта ще представят възможностите, които се разкриват пред младите хора на професионалния хоризонт в България. Първата такава среща със сънародниците ни ще бъде на 21 март 2020 г. в гр. Глазгоу, Шотландия, а нидерландските градове Хага и Амстердам ще бъдат домакини на срещите на 4 април 2020 г.“, посочиха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.


Освен това гостите ще могат да се запознаят и с финансираните от Европейския социален фонд (ЕСФ) нови мерки за стимулиране завръщането на наши сънародници от чужбина.


Ако междувременно се намирате в България или някъде по света и търсите място за своята професионална реализация, то не пропускайте да кандидатствате за работните позиции в Либхер-Транспортейшън Системс Марица.


„Интересът от страна на младите хора е един от барометрите дали дадена компания е сред водещите на пазара на труда. Затова е важно младите специалисти, които се намират извън страната, да бъдат информирани за текущото икономическото развитие и условията за работа тук. И тези срещи се превръщат в така необходимия медиатор между българите в чужбина и бизнеса в България“, споделиха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.


„Областите, в които е специализирано дружеството – производството на отоплителни, вентилационни и климатични системи и компоненти за железопътната промишленост, са част от динамично променящи се пазари. Едно от условията да затвърдим позициите си и да бъдем припознати от клиентите ни като доверен партньор, е да инвестираме в човешкия капитал“, коментираха още от екипа на водещия европейски производител.„Дружеството предоставя отлична среда, отговаряща на международни стандарти, в която новите ни колеги имат възможност да приложат на практика придобитите знания и умения по време на обучението си в в страната и в чужбина. От друга страна, те са „агенти на промяната“ и носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“, допълниха в заключение от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

.

Повече информация за Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Либхер-Транспортейшън Системс Марица, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html