С инвестиция от 60 млн. евро в производството на термопомпи Hoval утвърждава водещите си позиции в областта на ВЕИ

09.01.2023 г.4 мин.

Международната компания Hoval е утвърден световен лидер в решенията за отопление, вентилация и климатизация. Над 75 години история и 2300 служители в 24 държави са красноречиви цифри в подкрепа на този факт. Водещата роля на всяка компания върви ръка за ръка с отговорността към околната среда. Това насочва стратегията на концерна към разработване и развиване на интелигентни комбинации от различни технологии за отопление и персонализирани решения за вътрешен климат. „Търсенето на висококачествените термопомпи на Hoval е белег за солидните ни пазарни позиции и определя посоката на фирменото ни развитие“, коментираха от офиса на Hoval у нас за читателите на Инженер.bg. „60 млн. евро ще бъдат инвестирани в разширение на производствените мощности в централата ни във Вадуц (Лихтенщайн) и Истебне (Словакия). Това е заявка за развитие в посока екологично отговорно поведение в светлината на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ)“, допълниха от българското дружество.

Проектът за разширение в Истебне ще стартира през пролетта на 2023 г., като ще бъде изграден нов съвременен завод до вече съществуващия. Той се очаква да заработи в началото на 2024 г. с персонал от над 500 човека. „Към инвестицията от 60 млн. евро ще бъдат добавени допълнителни средства за логистични съоръжения и обучение за повишаване нивото на персонала в областта на разработването на термопомпи и технологията за управление. Това съответства на убеждението ни, че продуктите сами по себе си не са достатъчни, затова екипната ни работа се насочва към осигуряване на пълен набор от свързани услуги и предоставяне на конкретни решения за клиентите“, поясниха от компанията.

Един от изпълнителните директори на Hoval – г-н Питър Гернер, вижда фирмените перспективи така: „Като доставчик на пълен набор от услуги, ние трябва да разбираме нашите клиенти и да разработваме интелигентни решения, които отговарят на техните индивидуални нужди. Чрез комбиниране на нашите продукти, системи и услуги, както и повишаване на нивото на интеграция, предоставяни от IT технологиите, компанията е напълно подготвена за предизвикателствата на бъдещето“.

Hoval произвежда термопомпи повече от 40 години и предлага продукти в категориите въздух-вода и вода-вода под марките Belaria®, Thermalia® и UltraSource®.

„С нашия ясен ангажимент към термопомпите и произтичащото от това разширяване на производствените ни мощности във Вадуц и Истебне, ние укрепваме позициите ни в областта на възобновяемите енергийни източници“, казва Фабиан Фрик, съизпълнителен директор на Hoval Group.

Отговорност, взискателност, компетентност и креативност поставя в центъра на своята работа и екипът на Hoval в България, като вижда компанията не толкова като бизнес структура, а като голямо семейство. В момента решенията за отопление и климатизация на Hoval работят в повече от 50 държави по целия свят.

Източник на снимковия материал: Hoval (Ховал)

Тагове: Hoval, ВЕИ, ОВК, термопомпи, Ховал

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ховал EOOД
www.hoval.bg