Новите Виртуални библиотеки на Инженер.bg вече са тук, за да Ви информират и забавляват! „Разлистете“ ги още днес

19.11.2021 г.7 мин.

Скъпи колеги, партньори, читатели и приятели,

За нас е удоволствие да ви съобщим, че новите Виртуални библиотеки на Инженер.bg вече са готови да информират за съвременните продукти и технологии в областта на машиностроенето, мобилността, вентилацията, пречистването на отпадъчни води, енергийната ефективност, както и за модерните LifeStyle технически решения у дома и в офиса! Готови ли сте да ги „разлистите“? Добре дошли на виртуалните ни страници…

Виртуална библиотека (С)вързаните машини и инструменти

Автоматизацията, роботизацията и дигиталните технологии са водещи теми за Инженер.bg, ДигиталнаИндустрия.bg и BalkanEngineer.com от години. С новата ни Виртуална библиотека „(С)вързаните машини и инструменти“ ще развием тематиката за автоматизацията в индустрията, като селектираме информация за свързаността между машините и инструментите. Ще дискутираме ползите от свързаността при металорежещите и металообработващите машини и инструменти, комуникационните технологии, навлизането на изкуствения интелект и още, и още.

Виртуална библиотека Интелигентна мобилност

Какво е съвременният свят без интелигентни технологии? А възможен ли е въобще той без транспорт? И тъй като отговорът е категорично „Не“, в новата Виртуална библиотека Интелигентна мобилност ще обърнем поглед към електромобилността и всички свързани с нея технологии, инфраструктура и Зелената сделка на Европа. Ще говорим и за традиционното автомобилостроене, и за най-съвременните технически и технологични решения в него, за индустриалния транспорт, за пътнотранспортните и пътностроителните машини. Ще обърнем специално внимание и на образователните нужди в тази област на техниката – както във висшето, така и в средното образование. А тематичният акцент несъмнено ще бъде поставен върху интелигентността – на продуктите, решенията, системите и цялостните концепции!

Виртуална библиотека Вентилация – продукти и инсталации

През последните две години на всички ни се наложи да прекараме вкъщи повече време, отколкото някога сме предполагали. А завръщането по работните ни места след всеки локдаун, както и последиците от коронавируса, накараха целия свят да обърне огромно внимание на здравословните условия в затворените помещения.

Темата за чистия въздух и сградната вентилация обаче трябва да бъде важна винаги, също както грижата за здравето ни следва да е навик, а не спорадично явление. Ето защо във виртуална библиотека Вентилация – продукти и инсталации ще Ви запознаваме с всяка подробност от разнообразните технологични решения за вентилация на жилищни, обществени и индустриални сгради; ще търсим мнението на опитни специалисти в ОВК бранша; ще разгледаме значението на вентилацията не само за добрите микроклиматични условия, но и за цялостната енергийна ефективност на всяка сграда.

Виртуална библиотека Пречистване на отпадъчни води

Устойчивост, кръгова икономика, разумно използване на всички природни ресурси – все понятия, които ни карат да мислим и да се грижим за околната среда. А какво по-добро начало от това да се отнасяме с уважение към едно от най-ценните неща, които ни е дала природата – водата! Виртуална библиотека Пречистване на отпадъчни води е начинът, по който Инженер.БГ отдава значимото на ценността на водата. В новата виртуална библиотека ще разгледаме методите за пречистване на различните видове отпадъчни води; ще дискутираме най-новите технологични решения за обработка и пренос на канализационни води; ще обърнем специално внимание на проекти от цял свят за повторно използване на водите.

Виртуална библиотека LifeStyle сградна техника и технологии

От отварянето на паркинга, през пускането на музика, затоплянето на вода за гореща вана, приготвянето на вечеря, до изключването на нощната лампа преди сън… Домът ни e по-умен, по-удобен и по-„тренди“ от всякога. Ако интелигентните сградни технологии и модерните „джаджи“ са и Ваша страст, независимо дали ги използвате или произвеждате, то Виртуална библиотека LifeStyle сградна техника и технологии ще бъде Ваша настолна книга. Ще следим тенденциите в техниката за домашен уют, ще Ви представяме най-ефективните офис решения, ще Ви предоставим цялата необходима информация за модерен, свързан и технологичен LifeStyle.

Виртуална библиотека Енергийно ефективни къщи

Ще преоткрием възможностите на енергийно ефективните къщи и комфорта, който те предлагат. За целта ще почерпим експертиза и опит от утвърдени имена в практиката. Ще Ви запознаем с една недотам популярна у нас, но много любопитна и значима тема – тази за пасивните сгради. Заедно ще се впуснем в дълбините на тази новаторска за страната ни концепция. Поредицата, посветена на характеристиките на пасивните къщи, реализираме съвместно с един от водещите специалисти у нас – архитект Жулиан Начев, който е сертифициран проектант на пасивни сгради от Института за пасивни къщи (Passivhaus Institut) в Дармщат, Германия. 

Предлагате продукти и услуги в някоя от тези области? Нека ги представим в НОВИТЕ  ни Виртуални библиотеки!  

Свържете се с нас на e-mail: info.engineer.bg@gmail.com или тел. : 0886 12 65 20, за да ви разкажем повече за възможностите да се включите!

Съвсем скоро ще отворим и още една Виртуална библиотека, чието тематично направление ще ви изненада! Очаквайте!

Всички активни Виртуални библиотеки на Инженер.bg можете да разгледате ТУК.

Източник на снимковия материал: freepik.com

 

 

Тагове: електромобилност, машиностроене, ОВК, отпадъчни води, пасивни сгради, пречистване