Ви Ей Си България: Енциклопедията на немския семеен бизнес разказва за лидера в инфрачервеното отопление Schwank

14.01.2021 г.4 мин.

„Schwank – международен производител на отоплителна и климатична техника, е включен в Енциклопедията на германския семеен бизнес“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България – партньор на индустриалната група у нас. Престижното издание представя ключова информация за историята, управлението, влиянието на семейството, икономическата и стратегическата концепция и социалната ангажираност на най-изявените компании в категорията. А какви любопитни факти за Schwank съдържа енциклопедията, ще Ви разкажем в днешния материал.

Schwank Group е основана през 1933 г. във Фегерсхайм, Елзас, а днес е лидер на световния пазар в сектора на инфрачервените отоплителни системи, посочва изданието.

Гюнтер Шванк основава компанията и патентова изобретението си за газов инфрачервен нагревател през 1938 г. През 1970 г. към Schwank Group се присъединява неговият наследник Бернд Шванк. Тогава са създадени и първите чуждестранни дружества. Следващият етап в историята на компанията е първата хибридна система с рекуперация на топлина, разработена през 1988 г.

През 2004 г. начело на Schwank Group застава Оливър Шванк, а две години по-късно той разширява своя топ мениджмънт с проф. д-р инж. Фридхелм Шльосер.

През 2009 г., година, след като отпразнува своя 75-годишен юбилей, компанията отбелязва продажбата на 2 милиона инфрачервени излъчватели.

„В периода 2013-2019 г. групата е носител на редица престижни награди в областта на индустрията, а в същия период е разработен и представен на пазара тръбният нагревател с горивна смес“, поясниха от българската компания.

Schwank Group в цифри:

Годишен оборот от около 50.5 млн. евро;

320 служители, 180 от които в Германия;

76% собствен капитал.

Социална отговорност

В допълнение към вътрешните и външните обучения за служителите си, Schwank Group ръководи и популяризира проекти в областта на образованието. Сред тях са инициативи съвместно с Университета по приложни науки Südwestfalen, Техническия университет в Кьолн, Асоциацията на немските инженери, Кьолнската камара по промишленост и търговия, Търговската камара на Северен Рейн-Вестфалия.

„Освен стажове за ученици и студенти, Schwank предлага и възможност за подготовка на свързани с практиката бакалавърски и магистърски тези“, допълниха от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Ви Ей Си България.

По време на мач от Шампионската лига в Мадрид собственикът на футболния клуб Челси Роман Абрамович и неговата бивша съпруга са на трибуните. Въпреки студеното време, двойката се наслаждава на приятна температура на стадиона. След като те се поинтересували, станало ясно, че това се дължи на отоплителните апарати Schwank под покрива на трибуните. Така, малко по-късно ФК Челси също се доверява на външните отоплителни системи на бранда.

Източник на снимковия материал: Schwank, Ви Ей Си България

Тагове: Schwank, Ви Ей Си България, електрическо отопление, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/