Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

19.07.2017 г.3 мин.

През 2013 г. на българския пазар стъпва немския производител на електроника за климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Две години по-късно българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД разкрива производствено предприятие в Индустриална зона София-Божурище, а днес компанията планира разширение на базата си, при което ще се разкрият и нови работни места. „До 2020 г. общите инвестиции на компанията в България ще достигнат 150 млн. лв.”, съобщи за Инженер.bg г-н Мартин Ниланд, генерален мениджър на BHTC у нас.Новите инвестиционни намерения на компанията включват разширение на производствената площ с 6 500 m2, за което ще бъдат вложени 12 млн. лв. „Още толкова сме предвидили и за оборудване и машини”, допълни г-н Ниланд.

 

Продуктовото портфолио на BHTC включва панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации, климатични сензори, контролери за въздух, PTC нагреватели за стъкла и др. Дейността на компанията покрива целия процес - от дизайна на даден продукт до производството на цялостна система за климатичен контрол. Това налага и   опит, знания и умения на хората, заети в предприятието. Към момента в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД работят 400 човека, но предстоящото разрастване неминуемо ще доведе до увеличаване и на работните места. „Нарастването на човешкия ресурс е още една част от нашите амбициозни планове за развитието ни в България”, коментираха още от компанията.

 

Клиенти на BHTC са световни автомобилни лидери, сред които Audi, Volkswagen, General Motors, BMW, Daimler и др.

 

„Радваме се, че начинанията ни в България се развиват така добре. Оптимисти сме за инвестиционните и бизнес условия, които страната се стреми да предложи. Например, Индустриална зона „София-Божурище“ е една от най-динамично развиващите се, а вече имаме и обещание за промени в закона, които ще дадат специален статут на подобни зони. Така ще бъдат преодолени инфраструктурните и логистични проблеми в района на нашето производство”, заявиха в заключение от Бер-Хелла Термоконтрол.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com