Бер-Хелла Термоконтрол разширява базата си в Божурище и увеличава производствения си капацитет с 80%

14.06.2018 г.3 мин.

In Macedonian


Бер-Хелла Термоконтрол започна мащабно разширение на завода си в Индустриална зона София-Божурище, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, част от структурата на немския производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Стъпката е част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията у нас, като в резултат на инвестицията производственият капацитет на Бер-Хелла Термоконтрол е планирано да се увеличи с 80%.


Строителните работи по разширението стартираха през май 2018 г. и се очаква да приключат до март 2019 г. Производствената и логистичната площ на BHTC ще нараснат с нови 6 480 m2, а броят на производствените линии ще се удвои. Така дружеството ще може да работи по нови проекти за настоящите си клиенти.


„Близо 150 нови работни места ще бъдат разкрити във връзка с разрастването“, заявиха още от Бер-Хелла Термоконтрол.


„Става дума за проект от съществено значение за бизнеса ни в България, а и в Европа. Решението за него е взето след внимателен анализ на дългосрочните ни перспективи тук. И затова то е много важен атестат за постиженията на BHTC в България. Ето защо използвам възможността да благодаря на целия екип за усилията, търпението и отдадеността към работата. Заедно успяхме да докажем, че в България работят професионалисти на световно ниво и такава инвестиция в страната определено си заслужава“, коментира г-н Мартин Ниланд, генерален мениджър на Бер-Хелла Термоконтрол.BHTC е специализирана в разработката и производството на електроника за климатични системи за автомобилния бранш, като в портфолиото на българското подразделение са включени панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации, климатични сензори, контролери за въздух, PTC нагреватели за стъкла и др.


„През последните години се утвърдихме като надеждна и ефективна компания, а доказателство за това са редицата престижни бизнес отличия и призове за работодател, с които бяхме наградени“, коментирааха в заключение от българското дружество.


Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com