Бер-Хелла Термоконтрол спечели първа награда в националния конкурс „Най-зелените компании на България“ 2019

11.06.2019 г.5 мин.

На 7 юни 2019 г. се проведе националният конкурс „Най-зелените компании на България“, на който Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) спечели първо място в категория „Зелена инвестиция“. „Зелен Оскар“ бе връчен на българското дружество във връзка с разширението на производствената му база в Икономическа зона София – Божурище. То се осъществява съобразно утвърдените „зелени“ практики, които компанията прилага при усъвършенстване на производствения процес в синергия с технологиите и водещите стандарти за опазване на околната среда. „Чрез разширената база ще увеличим капацитета си на производството, без да правим компромис със здравето на колегите ни и това на природата като цяло“, заявиха пред Инженер.bg от BHTC България.


 

„Зелените Оскари“ на В2В Медия са престижни награди за всяка фирма. За нас получената първа награда за „Зелена инвестиция на 2019 година“ е признание за усилията на ръководството, екипът, подготвил проекта, и всички нас, от мениджърите на отдели до работещите. Съвременните нови енергоспестяващи технологии и оборудване, съчетани с модерното изпълнение на строителството, системите, комуникациите и всички прилежащи площадки са гаранция, че ние сме зелена компания, работеща с отговорност за опазване на околната среда и решаваща енергийните проблеми сега, а не в близко бъдеще“, коментира д-р инж. Павел Делчев, експерт по Безопасност и здраве при работа и Опазване на околната среда в BHTC България.


 

Националният конкурс „Най-зелените компании в България“ отличава постижения с висока значимост както на компании и неправителствени организации, така и на общини, журналисти и активни граждани, които са осъществили важни екологични проекти.


 

BHTC България си сътрудничи активно с компетентните държавни и общински институции и с всички заинтересовани страни за подобряване на околната среда. За да се гарантира спазването на високите екологични стандарти, в производствения комплекс в Божурище е внедрена „Система за управление на околната среда“, която съответства на изискванията на БДС EN ISO 14001:2015. Чрез нея се следи и управлява въздействието върху въздуха и се извършва редовен мониторинг на всички съоръжения и тяхната пълна изправност. Наградата за „Зелена инвестиция на 2019 година“ бе връчена на дружеството броени дни преди официалното откриване на разширението на компанията в България. Към момента в нея работят повече от 650 служители и работници. 


 

Behr-Hella Thermocontrol е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостни системи за климатичен контрол. В този процес компанията комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото ѝ.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com