FineHVAC 19 от 4М – съвременно софтуерно решение за ОВК проектиране на български език с усъвършенствана 3D визуализация

25.11.2021 г.3 мин.

Този мощен BIM инструмент позволява на ОВК проектанта да автоматизира процеса, тъй като извежда резултатите от изчисленията директно върху чертежите

FineHVAC 19 е софтуер за проектиране и изчисляване на ОВК инсталации. Професионалното решение е продукт на софтуерната компания 4M, специализирана в развоя на доказани решения основно за строителната индустрия. „FineHVAC 19 е модерен и мощен BIM инструмент, който позволява на ОВК проектанта да автоматизира процеса на проектиране, тъй като извежда резултатите от изчисленията директно върху чертежите на проекта. Освен това, към момента нашият софтуер е единствената преведена на български език програма за изчертаване и изчисление на подово отопление. Тя е подходяща за проектиране на инсталации с еднотръбни, двутръбни и конвекторни системи, въздуховоди или подово отопление“, съобщиха за Инженер.bg от 4М.

„FineHVAC 19 съчетава BIM мощността с уникалната лекота в усвояването и използването, дори за големи проекти. Потребителят просто трябва да използва прости 2D команди за създаване на инсталационни мрежи за ОВК в 3D, както и в самия модел на сградата, но само в случай, че DWG или IFC/BIM файловете не са налични“, допълниха от 4M. 

Ключови моменти, характерни за FineHVAC 19, са: 

  • Изглед и усещане, подобен на AutoCAD, което го прави познат на много професионалисти;
  • Собствена съвместимост с DWG, осигуряваща отворена комуникация между всички потребители;
  • Пълна съвместимост с IFC/BIM, даваща възможност на потребителите да импортират проекти, направени от Revit®, Archicad®, Allplan® и др.;
  • Подробни изчисления за отопление, вентилация и климатизация според най-актуалните стандарти и норми (EN, Ashrae, DIN и др.). 

Предимствата на FineHVAC 19 са признати от редица ОВК инженери, които създават проектите си чрез програмата. Пример за това е разработката на инж. Атанас Атанасов, който избира софтуера на 4М, за да проектира ОВК инсталация на нова сграда за образователни нужди, а повече подробности можете да прочетете в доклада му по темата.

Източник на снимковия материал: , pixabay.com

Тагове: 4M, ОВК, проектиране, софтуер