BHTC България: Предизвикателство за нас е да останем сред най-атрактивните доставчици в автомобилната индустрия

18.01.2017 г.5 мин.


Behr-Hella Thermocontrol България официално отвори врати през 2015 г. и е базирана в Индустриална зона „София-Божурище“. Компанията с централа в Липщат, Германия, произвежда устройства за контрол на климата, черни кутии и климатици. Българското подразделение се занимава с дизайна, разработката и производството на климатици, съчетавайки изследователска и развойна дейност с производството. Основните клиенти на BHTC са реномирани марки като Фолксваген, Даймлер и БМВ при леките автомобили и Скания и Волво при камионите, разказват за Инженер.bg от BHTC България.


Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, BHTC


Мартин Ниланд: „Изпълнихме целите си за изминалата година и се надяваме 2017 г. да е още по-успешна“

По думите на Мартин Ниланд, генерален мениджър на BHTC за България, изминалата година е била много успешна за компанията у нас, която не само е достигнала, но и надминала набелязаните цели и параметри. „Бяхме планирали сериозен растеж и успяхме да го постигнем, така че сме доволни от развитието на компанията“, споделя г-н Ниланд. „Ще успеем да постигнем всичко, което бяхме набелязали, даже ще надминем с малко плана си, като в същото време очакваме двуцифрен ръст на приходите и печалбата. Надяваме се, че 2017-та година ще бъде още по-добра.“

 

Какво мотивира служителите на BHTC България да изберат автомобилната индустрия?

За BHTC България вече работят 340 служители, което е с почти 200 повече от 2015 г., като намеренията са броят им да се увеличава до достигане на 500 – 550 души персонал до 2019 г. Какво ги мотивира да изберат автомобилната индустрия? Според Мартин Ниланд тя винаги е била интересна, особено когато една фирма има продукти, свързани със софтуер, хардуер и технологии в арматурното табло, които се виждат в автомобила. В същото време от компанията отчитат и големите трудности при наемане на квалифицирани кадри.

 

„По наши наблюдения“, казва г-н Ниланд, „много млади хора, които завършват университети тук, ще намерят работа в Западна Европа. Предизвикателството пред страната е да привлече тези образовани хора да останат в България и да подкрепят бизнеса. За момента ние не сме много голям играч на пазара, но предлагаме няколко поощрителни програми, имаме привлекателна работна среда, интересен продукт и сме високотехнологична компания. Така успяваме да привлечем хора и да ги задържим на работа. Разбира се, всеки нов играч ще увеличи конкуренцията и трябва да намерим начини да останем привлекателни за служителите си.“

 

Behr-Hella Thermocontrol България: „Ние сме изцяло социално-отговорно ориентирана компания“

Като социално-отговорен бизнес BHTC България работи по програми в подкрепа на образованието на деца без родители, на близките до завода й общини, детските градини в тях и цялостната среда за живот. Компанията се включи и в интересен проект с други фирми и в сътрудничество с техникума по електроника „Джон Атанасов“ в София цели да стимулира развитието на дуалното обучение у нас. Става дума за система, която комбинира успешно образованието в индустрията с образованието в училищата. Това дава възможност на младите хора да практикуват професията си, но и да получат теоретични знания.

 

За предизвикателствата пред BHTC

А какви са предизвикателствата пред BHTC? „Нашият бизнес се развива и променя изключително бързо“, обяснява Мартин Ниланд. „Преминаваме много бързо от климатични инсталации към тъч скрийн контролери и човешкомашинен интерфейс и трябва да продължим в тази посока. Това е предизвикателството да останем един от основните производители и да сме сред 20-те най-атрактивни доставчици в автомобилната индустрия“, заяви в заключение той.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: BHTC България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com