Рувекс: С конвекторите Korado ще разполагате с изключително дизайнерско присъствие и оптимална топлинна мощност

30.12.2020 г.5 мин.

Почитателите на конвекторите като метод за отопление непрекъснато се увеличават. Причините за това са много от завидната им ефективност до разнообразните възможности да „скрием“ уредите или да ги превърнем в атрактивна част от интериора. В днешния материал, с помощта на водещата българска търговска, инженерингова и производствена фирма Рувекс ще Ви запознаем с гамата конвектори OC (Optimized Convection) на чешкия бранд Licon, част от технологичната група Korado.

„Цялата серия продукти OC е оптимизирана от гледна точка на шума, отоплителната мощност и разхода на електроенергия, необходим за работата на вентилаторите. Конвекторите могат да се използват и за отопление, и за охлаждане, като работят както с естествена конвекция, така и с вентилатори“, посочиха пред Инженер.bg от Рувекс. Уредите OC са подходящи за всички източници на енергия, включително термопомпи, газ, електричество, соларна енергия, дърва и биомаса.

Разнообразието на технически решения и дизайни е толкова голямо, че тези конвектори могат да бъдат използвани буквално във всяка сграда. Нека ги разгледаме поотделно:

Koraflex подов конвектор

С Koraflex цялото пространство принадлежи на интериора – френските прозорци ще се откроят, преходите към зимните градини или балконите напълно ще се освободят. Koraflex е незабележима, ефективна и дизайнерски изчистена система, подходяща за отопление на еднофамилни къщи, магазини и административни сгради. Уредът е предназначен за сухи помещения, като е наличен и вариант InPool за мокри помещения и басейни.

Към конвекторите Koraflex са разработени и затварящи решетки, които могат да се слеят с околното пространство и да останат напълно незабележими или пък напротив – да се превърнат в умишлено подчертан интериорен детайл.

Koraline свободно стоящи конвектори

Незабележими и изящни, отоплителните пейки ще откроят прозорците и ще позволят на интериора да акцентира върху прекрасната гледка навън, ако в помещението има големи остъклени площи. „А отличните им технически параметри гарантират изключителен топлинен комфорт в помещението“, поясниха от фирма Рувекс.

Koraline отоплителна пейка с дъска

За пейките с дъска от масивен дъб, бук или изкуствен камък натоварването не е проблем. Те могат да се използват както в жилищни сгради, така и в обществени пространства, а на тях можете да седнете удобно, да почивате, да релаксирате или просто изчакате.

Korawall стенен конвектор

„Освен дизайна, стенните конвектори предлагат още редица предимства, сред които икономична работа, по-голяма мощност при по-малки размери, по-бързо навлизане на топлината. На тези конвектори няма да се изгорите. Температурата на повърхността достига максимум до 40 °C, а топлината се предава към пространството на стаята, но никога към стената“, обясниха от Рувекс.

Koraspace фасаден конвектор

Фасадните конвектори са ефективно решение за инсталация в сгради с големи остъклени стени, в които навлизането на студен въздух през зимата може да повлияе сериозно на микроклимата. „А това решение срещу загубата на топлина помага на архитектите и проектантите да реализират представите си за дизайна и функционирането на цялата сграда, включително отоплението“, допълниха специалистите от Рувекс.

Korabase топлообменници

Топлообменникът е „сърцето“ на конвектора. Той обаче може да се вгради и самостоятелно като на практика напълно да се слее с околното пространство. „Можете да инсталирате топлообменниците в елементи от интериора, в местата, където те са необходими. Истинско дизайнерско решение, което осъществява и най-взискателните представи за запазване на идеята на дизайна“, поясниха от Рувекс.

Източник на снимковия материал: Рувекс, Korado

Тагове: Korado, интериорен дизайн, конвектори, ОВК, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg