Как да увеличите приходите от Вашия ресторант само с поставянето на външно отопление – коментар на Ви Ей Си България

15.04.2021 г.4 мин.

Обичате да ходите на ресторант? Или страстта към добрата храна Ви е накарала да отворите свой собствен? Браншът обаче се изправи пред бетонна стена всички знаем защо. И едно от нещата, които се промениха, е все по-засиленият интерес към местата на открито, градините и терасите на заведенията. Но как да направите така, че да удължите времевия период, в който бихте могли да посрещате гости на открито? От доказаната българска компания Ви Ей Си България имат предложение нека видим…

„В неотдавнашно проучване на потребителското поведение, проведено от Zagat (б.ред. агенция, която е специализирана в рейтинговане и подготовка на ревюта за ресторанти), 77% от анкетираните заявяват, че местата на открито ще ги направят по-склонни да вечерят в ресторант. Това означава едно – бизнесът трябва да се адаптира към новите потребителски нагласи“, заявиха пред Инженер.bg от инженеринговата компания.

И ако за всички лятото е най-добрият вариант да вечеряме под звездите, то преходните сезони са поредното предизвикателство пред ресторантьорите, защото хубавото време през слънчевите часове на деня рязко се изпарява с падането на вечерта, а точно тогава се очаква най-големият приток на клиенти. Ето защо е повече от разумно да се потърси решение за външно отопление. С него не само, че ще увеличите часовия диапазон, в който клиентите Ви ще се чувстват комфортно, но ще удължите и сезона, в който изобщо е възможно да ги посрещате на открито.

„Изчисления показват, че с подходящо и ефективно външно отопление е реалистично да се удължи с до 3 месеца от годината, както и с до 4 часа на ден времето, в което да запълвате капацитета на Вашата градина“, посочиха от Ви Ей Си България.

Едно от възможните решения са приборите и системите на Shwank – доказан европейски производител, чийто официален партньор за българския пазар е Ви Ей Си България.

А ето и какво показва една проста сметка:

Ако ресторантът X разполага с 10 външни маси (всяка за двама души), които се заемат средно по 2 пъти само за вечерята, и всяка маса носи по 60 лв. приходи, то това прави по 1200 лв. на вечер.

Ако собственикът постави външно отопление, което да повиши комфорта на тези 10 маси, то те ще работят още 90 дни в годината, което прави още 108 000 лв. приходи. Но да не забравяме и допълнителните часове на ден – те означават или че на масата ще седнат още веднъж хора, или че гостите ще останат за по-дълго и съответно ще похарчат повече пари.

За да научите за колко време ще възвърнете инвестицията си при тези условия, свържете се с екипа на Ви Ей Си България, за да Ви предоставят актуални оферти за външно отопление Shwank, на телефон 02/953 04 49; 02/953 04 52; 0889 271 271 и имейл: office@vacbulgaria.com

Източник на снимковия материал: Shwank, pixabay.com

Тагове: Schwank, Ви Ей Си България, ОВК, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/