Либхер-Хаусгерете Марица: Създаваме и прилагаме стратегии за социална отговорност, оформящи бъдещето на корпоративния свят

30.03.2024 г.5 мин.

Присъединете се към екипа на Либхер-Хаусгерете Марица и бъдете част от вдъхновяваща и иновативна общност, в която Вашият талант и усърдие ще бъдат оценени!

Днес, когато повече отвсякога конкуренцията в бизнеса е сериозна, а търсенето на таланти се превръща във все по-голямо предизвикателство, представители на индустрията като Либхер-Хаусгерете Марица изпъкват като пример за съвременно управление и социална отговорност към своите служители. След 24 години на българската индустриална сцена, производственото дружество, което е част от немския концерн Liebherr, не само е утвърдено като един от водещите производители на висококачествени хладилници и фризери, но и като пионер в създаването на модерна и фокусирана върху благополучието на хората  корпоративна култура. Повече за подхода на компанията в управлението на човешкия капитал и ключовите елементи, които превръщат Либхер-Хаусгерете Марица в предпочитан работодател, пред Инженер.bg разказаха специалистите от екипа на дружеството.

Digital service booklet

В началото на своя път в България компанията Либхер-Хаусгерете Марица залага на няколко основни принципа, които и до днес служат като основа на фирмената й култура. Справедливост във възнагражденията, създаване на общност и грижа за хората са само някои от ключовите ценности, които формират идентичността на Либхер като работодател. „С годините компанията еволюира и се разраства, но ангажиментът ни към хората винаги остава неизменен. Усъвършенстваме не само производствените процеси и продуктовата ни гама, но и социалните ни придобивки и програмите ни за подкрепа на служителите”, коментираха от компанията.

Именно на този фон изпъква и основният HR акцент на Либхер-Хаусгерете Марица – създаването на благоприятна и подкрепяща работна среда, в която всеки служител може да се развива, да расте и да достигне своя пълен потенциал. Това включва не само предоставянето на съвременни инструменти и технологии за работа, но и отделянето на внимание на здравето и благополучието на служителите. „Един от фокусите в тази област е програмата ни за управление на здравето, която предоставя пълно покритие на здравната грижа и широк спектър от медицински услуги за служителите. От премиум допълнително здравно застраховане до консултации със специалисти и профилактични медицински прегледи, компанията гарантира, че сме подготвени и обезпечени за всякакви ситуации”, поясниха от фирмата.

Но за Либхер-Хаусгерете Марица социалната отговорност не е ограничена само до вътрешната работна среда. Фирмата активно участва в различни благотворителни и културни инициативи, които подпомагат обществените ценности и развитието на общността. Така, българското дружество е пример за успешен бизнес и ангажиран партньор в създаването на по-добра и по-здравословна общност.

„Чрез комбинация от иновации в социалните придобивки, подкрепена от солидна фирмена култура и ангажимент към хората, Либхер създава модел, който не само е успешен в бизнеса, но и служи като вдъхновение за другите представители на индустрията. С непрекъснат стремеж към по-добро, компанията ни продължава да изгражда пътя към социално отговорен и успешен бизнес, който се грижи за хората и общността, в която работи”, заявиха от дружеството.

Либхер-Хаусгерете Марица също така интегрира културни и традиционни аспекти в работната си среда. Предлагането на народни танци и йога сесии насърчава както физическата активност, така и културния обмен и общуването между служителите. Това създава по-тесни връзки в екипа и подобрява работната атмосфера, като едновременно подпомага и здравословния начин на живот. Фирмата предоставя и безплатни карти за достъп до различни спортни обекти и организира спортни турнири и събития за своите служители.

Projects relating to drives and e-mobility

„В свят, в който бизнесът се променя и развива с висока скорост, Либхер-Хаусгерете Марица утвърждава своите позиции на водеща компания и се превръща в катализатор за промени във визията за бизнеса на бъдещето. Социалната отговорност, иновациите и грижата за хората са в основата на успеха ни и ние ще продължим да създаваме тенденциите във вълнуващия свят на производството и обществената отговорност”, допълниха още от екипа на Либхер.

Ако се интересувате от възможностите за професионална реализация и/или стаж в компанията, не пропускайте да следите актуалните работни позиции в нейния микросайт в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица, Liebherr

Тагове: HR, Liebherr, кариера, Либхер-Хаусгерете Марица, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
www.liebherr.bg