Инженер.bg ще бъде медиен партньор на първата Годишна конференция на списание „Мениджър“ за строителство и инвестиции

20.09.2022 г.5 мин.

Инженер.bg има удоволствието да Ви покани на първата Годишна конференция на списание „Мениджър“ за строителство и инвестиции, чийто медиен партньор има удоволствието да бъде. Стартът на събитието ще бъде на 6 октомври 2022 г. в хотел Hyatt Regency Sofia, където водещи експерти в сферата ще дискутират актуалните теми и тенденции в строителния бранш на България като един от важните за икономиката на страната. Освен това ще се обърне внимание на проектирането и реализацията на ефективни сградни технологии. Конференцията има за цел да събере представители на бизнеса, администрацията и институциите, които да откриват решения пред новите предизвикателства и да споделят добри практики. А какви са очакванията на пазара през 2023 г. предстои да разберем.

Можете да направите своята предварителна регистрация от ТУК.

Предизвикателствата пред строителния бранш

Темата за предизвикателствата пред строителния бранш ще бъде обвързана със строителната продукция в България, която бележи спад на месечна и годишна база през месец юли. Според доклад на НСИ основната причина за това е инфраструктурното строителство.

„Последната година за сектора не е никак благоприятна, като се вземе под внимание скъсването на веригите за доставки и рязкото вдигане на цените на строителните материали и суровини“, коментират колегите от „Мениджър“.

Ето защо дискусията на първия панел от конференцията „Инвестиционен пазар в България: предизвикателства и перспективи“ ще обхване обсъждане на това дали тази негативна тенденция ще продължи, както и какви са ефективните инструменти за преодоляването ѝ.

Устойчив жилищен пазар – мисия възможна

Какво търсят бъдещите собственици, какви са отговорите и очакванията на строителните инвеститори? Какво е технологичното развитие при новите проекти? Това са само част от темите във втория дискусионен панел: „Устойчив жилищен пазар – мисия възможна?“

„Ако пътно-строителният сектор претърпява загуби, имотният достига върхове. През второто тримесечие на т.г. са издадени близо 22% повече разрешителни за строеж на сгради, спрямо първите три месеца на годината. А на годишна база този ръст е около 30%“, посочват още от „Мениджър“.

Градската среда и отговорното общество

„Бъдещето на едно общество не е въпрос само на отделни строителни и екологични решения, а на цялостна и устойчива стратегия“, категорични са от „Мениджър“. „Презастрояването за сметка на зелени площи води до усложнена транспортна инфраструктура, а от там и до по-лошо качество на живот”, допълниха от изданието.

В третия дискусионен панел „Еволюция на градската среда" очаквайте да се потърсят решенията от различните региони в страната. Също така ще научим повече за зелената и технологична градска среда. И до колко може да бъде отговорно гражданското общество.

Обратно в корпоративната среда

Конференцията ще завърши с темата за новите работни пространства. Пандемията напълно преобърна представата за дейности и срещи единствено в офис. Ключови сделки през годината показаха, че физическото работно място няма да изчезне. Факт е и неговата трансформация. Хибридният модел – „хоум офис“ и корпоративна среда, става все по-устойчив. Не всяка компания обаче може да си позволи да не събира служителите си в офис среда.

Партньори на събитието

Основен партньор на конференцията е Артекс Инженеринг. Провежда се и с подкрепата на Allterco, Технопанел, Technogips Pro, Техносим, GP Group.

Институционални партньори са Камара на строителите в България, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Френско-българска търговска и индустриална камара и Българска стопанска камара.

Сред останалите медийни партньори са Българска национална телевизия, Bloomberg TV Bulgaria, Dir.bg, Dnes.bg и вестник Строител.

Запазете своето място за присъствие чрез предварителна регистрация от ТУК.

Източник на снимковия материал: shutterstock.com, Мениджър.bg

Тагове: сигурност в сградите, строителство