По-топло, по-просторно, по-евтино у дома през зимата – Интерметал представя подовото отопление Innofloor

30.09.2020 г.4 мин.

Лъчистото подово отопление е надежден, ефективен и изключително комфортен метод, тъй като помага за пестене на пространство и енергия, гарантирайки същевременно оптимален комфорт. В днешния материал ще Ви разкажем за подовото отопление Innofloor. На българския пазар го предлага доказаната търговска фирма Интерметал. Ето какво още научи Инженер.bg по темата.

„Системите за повърхностно лъчисто отношение се нуждаят от много по-ниска температура на топлоносителя, като могат да бъдат ползвани в комбинация с алтернативни източници на енергия. По този начин те са щадящо околната среда и енергийно-ефективно решение. Освен това, тръбните системи на Innofloor осигуряват бърз и лесен монтаж“, обясниха от Интерметал.

Освен повишения комфорт от равномерното разпределение на топлината и намалените сметки, подовото отопление Innofloor предлага и други значителни предимства, сред които ниски шумови нива и по-малко влага. Друго негово предимство е ограниченото движение на въздуха, което съдейства за повишаване на здравословната среда у дома, като намалява праховите алергени.

Подовото отопление Innofloor се изгражда чрез мокра система за фиксиране, при която тръбите се полагат директно в замазката. Конструкцията отдолу нагоре е:

  • Базова конструкция като необработен бетон, замазка, пясъчен пълнеж или други подобни материали;
  • Изолационен слой с дебелина 20-30 mm при необходимост;
  • Изолационен слой за заглушаване на шумове, причинени от стъпки и др.;
  • Парна бариера (полиетиленово фолио);
  • Полистиренови такер плочи (за монтаж със скоби) или релефни плочи;
  • Тръби за подово отопление: тръби INNOPEX Ре-Ха с кислородна бариера;
  • Замазка;
  • Подова настилка.

„Системата Innofloor следи температурите в помещението, като използва термостати за изпращане на сигнали към клемна шина INNOLINK. Те управляват задвижващите механизми на всеки отоплителен кръг и изключват смесителната група INNOMIX и/или помпата на котела. INNOMIX смесва вода за поддържане на постоянна температура на пода, което означава, че може да се използва всеки източник на топлина, включително конвенционални котли на твърдо или газообразно гориво, кондензационни котли или термопомпи“, разясниха от Интерметал.

На прага на новия отоплителен сезон, Интерметал разшири гамата продукти, включени в системата Innofloor, така че да можете да конфигурирате своето подово отопление според индивидуалните си нужди. Ето и новите артикули:

Електротермична задвижка INNOAKT – двупозиционна, нормално затворена, 230 V;

Адаптор евроконус INNOCON размер 16х3/4";

Такер уред INNOCLIP;

Изолация за подово отопление INNOSTUD размер 1.4 m x 0.8 m – 1.12m2;

Изолация за подово отопление INNOSTUD Plus размер 1.4 m x 0.8 m – 1.12m2;

Колекторна кутия за вграждане с размери: 45х40, 45х50, 45х60, 45х70, 45х80, 45х90, 45х100, 45х110.

Източник на снимковия материал: Innofloor, Интерметал

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интерметал ООД
http://intermetal.bg/