По-чист въздух в офиса и магазина: SEACE обяви пазарния дебют на нов панел за пречистване с филтър PM1.0

19.02.2021 г.5 мин.

За да отговори на все по-нарастващите търсения на средства и цялостни решения за грижа за въздуха в затворени помещения, Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) разработи нов панел за пречистване с филтър PM1.0 за офисни и търговски пространства. Устройството може да филтрира прахови частици с размери до 0.3 μm и да стерилизира определени видове бактерии чрез електростатичен заряд. „Паралелно с него, SEACE пусна на пазара и още един нов продукт – панела Auto Elevation, който осигурява бърз и лесен достъп до праховия филтър на климатика. Повече за тях можете да прочетете в следващите редове“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на SEACE, дружеството на Samsung, специализирано в климатичната техника.

Как живеем в Европа?

Европейците прекарват средно 90% от времето си на закрито, а изследванията показват, че въздухът в помещенията може да бъде от 2 до 5 пъти по-замърсен от външния въздух. С пускането на пазара на панела за пречистване на въздух, Samsung активно се ангажира да осигури адекватно, съвременно решение, както бе обявено и по време на мащабното дигитално събитие Climate Solutions Day.

„Панелът е от голямо значение за осигуряването на здравословен въздух в помещенията,  филтрирайки вредните прахови частици от въздуха и същевременно подобрявайки климатичната система и нейната хигиенична и ефиктивна работа. Гордея се, че разширяваме още повече гамата ни от продукти с иновативни аксесоари, като филтъра за пречистване на въздуха, докато продължаваме да обслужваме нуждите на жилищните и търговските пространства от продукти, които осигуряват чист въздух през цялата година“, коментира г-н Ксавие Феи (Xavier Feys), вицепрезидент за предпродажбени дейности, развитие на бизнеса, обслужване на клиенти и управление на продуктите в SEACE.

Как работи панелът с филтър PM1.0?

Новият панел за пречистване на въздуха на Samsung е оборудван с три различни филтъра, които гарантират чист и свеж въздух в помещенията. Предварителният филтър улавя големите прахови частици, дезодориращият филтър намалява някои неприятни миризми, а филтърът PM1.0 разполага с електростатично зарядно устройство за улавяне и стерилизиране на изключително фин прах до 0.3 μm. „Ефективността на стерилизацията е потвърдена от британските сертифициращи експерти Intertek. Докладът от изследването на Intertek потвърждава, че филтърът стерилизира над 99% от тестваните бактерии, уловени от него“, посочиха от SEACE.

Филтърът PM1.0 се зарежда и събира прах и някои видове бактерии. Той генерира отрицателни йони, които придават на праховите частици и тестваните бактерии отрицателен заряд, за да прилепнат здраво към зеземения електрод посредством електростатичната сила на колектора. Филтърът PM1.0 може да се мие и използва многократно, като предоставя на потребителите предимството да се наслаждават на по-чист въздух и да спестяват от допълнителните разходи за поддръжка и подмяна.

„Нивата за качеството на въздуха в помещенията могат да бъдат установени и наблюдавани лесно върху дисплей, разположен на панела, както и през дистанционно управление. Вграденият в панела сензор измерва непрекъснато качеството на въздуха. Той показва резултатите в различен цвят на базата на измерената концентрация на прахови частици“, обясниха още от компанията.

Устройството е налично за WindFreeTM 1-Way Cassette, WindFreeTM 4-Way Cassette и 360 Cassette.

Панели Auto Elevation

Samsung обяви и пазарния дебют на панела Auto Elevation за WindFree™ 4-Way Cassette и 360 Cassette. Той осигурява достъп до праховия филтър на климатика с едно натискане на дистанционното, при което панелът се спуска автоматично до нивото на земята. Така вече не е необходима стълба при почистване на филтъра за прах и е по-лесно и по-безопасно както за потребителите, така и за сервизните техници да осъществят достъп до филтъра за почистване.

Източник на снимковия материал: SEACE

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), ОВК, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner