Ви Ей Си България: Schwank комбинира газово IR отопление с рекуперация на топлина за максимална ефективност

24.06.2022 г.3 мин.

За да се намалят експлоатационните разходи на сградата и да се допринесе за опазването на околната среда, утвърденият производител на ОВК решения Schwank комбинира две съвременни ефективни технологии – газово инфрачервено отопление и рекуперация на топлина. „Тази симбиоза е повече от логична, тъй като позволява отпадната досега енергия от отработените газове да се преобразува в използваема топлина“, коментираха за Инженер.bg от утвърденото търговско и инженерингово дружество Ви Ей Си България, което е официален партньор на Schwank у нас. Вижте какво още споделиха специалистите от компанията по темата.

„Терминът „хибридна система“ се отнася до комбинацията от две технологии. В този случай газовата инфрачервена отоплителна система, която се отличава с високо ниво на екологичност и енергийна ефективност, се „среща“ с ефективен топлообменник. По този начин Schwank създаде хибридно решение с цел максимална оползотворяване на енергията“, обясниха от Ви Ей Си България.

Всички системи за рекуперация на топлина на Schwank са индивидуално адаптирани към изискванията на конкретния обект и проектирани според получената остатъчна топлина. За различни приложения потребителите могат да избират между моделите: tetraSchwank, hybridSchwank aero и hybridSchwank hydro.

Предимствата на кондензационната технология на Schwank включват:

  • Увеличаване на мощността на отоплението на Вашата сграда до 110%;
  • До 50% по-ниски разходи за енергия;
  • Намаляване на експлоатационните разходи за свързани системи за отопление или битова гореща вода;
  • Подаване на топъл свеж въздух;
  • Интегрирано управление с възможност за включване в системата за управление на сградата;
  • Съответствие с EnEV & EEWärmeG;
  • Висококачествени продукти с марка „Произведено в Германия“.

„С повече от 2.5 милиона отоплителни системи, инсталирани в индустрията, търговията и логистиката, Schwank е наясно с предизвикателствата, които една холистична система за отопление носи със себе си. Постоянна цел на компанията е да повиши ефективността и да опазва околната среда. Технологията за кондензация на газ Schwank също преследва тази цел. Хибридните решения на Schwank са нещо повече от продукт. Те са синергия от две самостоятелни системи, която позволява ефективност до 110%“, поясниха още от Ви Ей Си България.

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Тагове: Schwank, Ви Ей Си България, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/