Можете да спечелите битката с котления камък с помощта на бойлерите Tesy Anticalc – вече с нов, още по-изящен дизайн

26.02.2020 г.5 мин.


Ако живеете в район с твърди води, то борбата с котления камък за вас е ежедневие, при това неприятно. Неизбежно минералните отлагания от такава вода се натрупват по електроуредите и ги повреждат. Доказаният български производител Теси обаче има решение! „Бойлерите от фамилията Anticalc са разработени за безпроблемна, дългосрочна и надеждна работа в региони с твърда, силно минерализирана и/или агресивна вода. А сега са и с нов, още по-стилен дизайн“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.Какво е твърда вода и как тя влияе на електроуредите?


Твърдата вода се отличава с високо съдържание на магнезиеви и калциеви йони, а в някои случаи и други вещества. Калцият обикновено се среща под формата на калциев карбонат и калциев сулфат.


При повишаване на температурата част от разтворимите във водата калциеви и магнезиеви соли се превръщат в неразтворими и се наслагват върху точката на нагряване. Това е т.нар. котлен камък, който виждаме по метални съдове, електрически кани, перални, кафемашини, бойлери и др.


А какви са последствията? „Котленият камък намалява живота на нагревателите, стеснява вътрешния диаметър на тръбопроводите и подпомага образуването на биофилм. Освен това в някои случаи може да доведе до устойчивост на водата на сапун и да направи косата и кожата ни по-сухи“, разясниха от Теси.


Много меки води (0-4 dGH) у нас се срещат в районите на София, Югозападна България и Смолян, а най-твърди (над 30 dGH) – около Добрич, Силистра, Разград, Монтана, Хасково и Ямбол.

В останалите райони твърдостта на водите варира от между:

- Меки: 4-8 dGH;

- Средно твърда: 8-12 dGH;

- Твърда 12-18;


Какво осигуряват бойлерите Tesy Anticalc?


Те са създадени в съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и изисквания за качество. Благодарение на сухия нагревател, бойлерите осигуряват надеждна работа на уреда в твърди и агресивни води. Предимствата им включват също така бърз и лесен сервиз, защото нагревателят може да бъде изваден, без да се налага да се източва целият бойлер.


„Отличителна черта на линията е двуцветната светлинна индикация, която визуализира двата режима на работа: червена светлина показва, че уредът работи в режим загряване, а когато светне син цвят, знаем, че водата е достигнала желаната температура“, поясни производителят.Търсите реализация в компания като Теси? Проверете свободните работни позиции в Борса.bg.


Бойлерите Anticalc с още по-модерен и стилен дизайн


Основен елемент в редизайна на уредите е контролният панел, който вече е със стилизирана ергономия и по-добра функционалност. „Акцентът в подобренията е изящният, визуално олекотен панел, снабден с красив, изцяло трансперантен индикатор, който показва готовността за работа на бойлера“, посочиха от Теси.


Бойлерите Anticalc се предлагат в три варианта:

 - Вертикален;

 - Reversible: специално разработени за универсален монтаж - хоризонтален и вертикален;

 - Slim: с диаметър 38 cm, предназначени за монтаж в тесни пространства.Повече информация за Теси ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Теси

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
https://tesy.bg/