Юроком 2000: Тръбните системи KAN-therm Inox са оптимално допълнение за Вашата термопомпена система

23.11.2021 г.4 мин.

Това, което е необходимо за цялостен завършек на една ефективна термопомпена система, са подходящи тръбопроводи. Ето защо в днешния материал ще Ви представим тръбната система KAN-therm inox, която е част от богатото продуктово портфолио на българската компания Юроком 2000, специализирана в доставката на продукти и цялостни решения за строителство и инфраструктура. Повече за характеристиките и предимствата на тръбите от неръждаема стомана с марка KAN-therm за Инженер.bg разказаха специалистите от дружеството.

„KAN-therm Inox е комплектна, съвременна стоманена инсталационна система, съставена от прецизно изработени тръби и муфи от висококачествени неръждаеми стомани с диапазон на диаметрите от 15 до 168.3 mm. Системата е предназначена за термопомпени, вътрешни отоплителни и охладителни инсталации, водопроводни и противопожарни мрежи и технологични инсталации“, поясниха от Юроком 2000.

Едно от основните предимства на тръбната система е мoнтажът, основан на бързата и лесна „Press” система, т.е. запресоване на муфите върху тръбата. Сигурност на изпълнението дава и специалната система за сигнализация на незапресовани съединения. Водоплътността е осигурена от специални уплътнения с пръстени (о-пръстен) от каучук, устойчив към висока температура, както и от система за затягане чрез три точки от тип „M”, което гарантира дългогодишна, безаварийна експлоатация. „При монтажа не се използва открит пламък, а в допълнение, към стоманените елементи могат да се присъединяват и пластмасовите системи KAN-therm“, допълниха още от водещата българска компания.

Системата KAN-therm Inox се отличава още с:

  • Широк диапазон на работната температура: от -35 °C до 13 5°C;
  • Устойчивост към високо налягане: до 16 bar;
  • Малки съпротивления на течението в тръбите и муфите;
  • Ниско тегло на елементите;
  • Добра механична устойчивост;
  • Клас на горимост A, което елиминира риска от разпространението на пожар.

Тънкостенните шевни тръби и съединенията са изработени от:

  • Хром-никел-молибден (X5CrNiMo 17 12 2 № 1.4401 съгласно DIN EN 10088) и неръждаема стомана AISI 316;
  • Легирана стомана хром-никел-молибден № 1.4404, неръждаема стомана AISI 316L;
  • Хром-молибден-титан X2CrMoPi18-2 № 1.4521, съгласно DIN EN 10088, неръждаема стомана AISI 444.

„Съдържанието на молибден от най-малко 2.2% осигурява висока устойчивост на корозия. Изпълнените инсталации с KAN-therm Inox се отличават с изключително естетичен външен вид“, обясниха още от Юроком 2000.

А повече за метода на свързване на тръбната система бихте могли да видите във видеото по-долу.

Източник на снимковия материал: Юроком 2000, KAN-therm

Тагове: KAN-therm, ОВК, термопомпи, тръбопроводи, Юроком 2000

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/