Уредите на Liebherr за съхранение на фармацевтични и лабораторни продукти задават стандарти за ефективност и надеждност

20.07.2021 г.5 мин.

Либхер-Хаусгерете Марица предоставя неограничени възможности за професионално развитие!

Глобалният екип на направлението за домакински уреди Liebherr-Appliances вече 67 години доказва своята експертиза, свидетелство за която е надеждността на продуктите, които създава. Дългогодишен е опитът на дивизията и в разработката и производството на уреди с приложение в сферата на науката и здравеопазването. В подобни приложения от основно значение е правилното и дълготрайно съхранение на материалите. Така например ваксините бързо стават неизползваеми, ако не се съхраняват при зададените от производителя условия. От своя страна оборудването на Liebherr гарантира оптималните температурни условия за това. Вижте какво споделиха по темата за читателите на Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица.

Безопасността на съхраняваните материали гарантира някои отличителни техни характеристики. Затова изделията на Liebherr разполагат с интегрирани системи за безопасност, в т.ч. оптични и звукови аларми, както и цялостни интерфейсни концепции за изпращане на сигнали до оторизирани лица.

Фризерите за ултраниска температура задават нови стандарти за ефективност

„Liebherr-Appliances разшири продуктовата си гама с нови фризери за ултраниска температура (ULT), които в момента са изключително важен сегмент. С нововъведенията компанията вече предлага пълен спектър от решения за оптимално съхранение при температури от +5 до -86 °C – условия, позволяващи съхранението на материали в продължение на месеци и дори години“, поясниха от българското дружество на Liebherr.

Фризерите с ултраниска температура са специално проектирани за екстремни температури на съхранение от -40 до -86 °C. Те се използват по-специално за краткосрочно и дългосрочно съхранение на чувствителни проби като ДНК, вируси, протеини или ваксини, включително някои от новите mRNA ваксини.

За постигане на температура до -86 °C е необходима специална охладителна система, която се отличава от тази на традиционните хладилници. Верни на принципите за устойчивост и ефективност, специалистите на Liebherr внедряват охладителна система с най-висока енергийна ефективност, която се отличава с каскадно охлаждане с два хладилни кръга и използването на екологични въглеводородни хладилни агенти.

Продуктите, които сътрудниците на Либхер-Хаусгерете Марица разработват в завода в Пловдив, следват и задават най-актуалните тенденции в уредите за охлаждане. Именно затова работата в компанията предоставя неограничени възможности за развитие на своите специалисти!

Присъединете се към българския екип на направлението за домакински уреди на Liebherr, като кандидатствате за отворените обяви за работа в Борса.bg!

Аптечните фризери и над 10-годишният опит на Liebherr

Освен в аптеките, новите фризери се използват и в лекарските кабинети и болниците за съхранение на чувствителни по отношение на температурата фармацевтични продукти. За целта е необходимо да се поддържат температури между +2 и +8 °C. Прецизните електронни контролери, съчетани с високоефективна изолация и оптимизирана динамична охладителна система гарантират запазването на продуктите. Уредите се предлагат в 4 модела и отговарят на DIN стандарт 58345 за съхранение на фармацевтични продукти“, поясниха от Либхер-Хаусгерете Марица.

Безопасно съхраняване на чувствителни или запалими вещества в лабораториите

Вече дванадесет години Liebherr предлага специализирани лабораторни хладилници, позволяващи безопасно съхранение на силно чувствителни или запалими вещества. Иновативните технологии за охлаждане и интелигентните функции осигуряват оптимални условия за съхранение при постоянна температура. Насоченият въздушен поток в уреда разпределя равномерно студения въздух и поддържа постоянна температура.

При отклонение от зададения температурен интервал се задейства система за визуално и звуково предупреждение. За по-прецизен контрол и максимална сигурност се грижи функцията SmartMonitoring. Лабораторните хладилници също могат да бъдат интегрирани в съществуващи решения за мониторинг.

Уредите с голям обем с вътрешни контейнери от неръждаема стомана са особено подходящи за дълготрайно съхранение на големи количества чувствителни вещества. Компактните уреди с пластмасови вътрешни контейнери са оптимален избор за ограничени пространства, а специалните ATEX модели гарантират безопасността на съхранение на лесно запалими и експлозивни вещества“, обясниха още от Либхер-Хаусгерете Марица.

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица, Liebherr, freepik.com

Тагове: Liebherr, Либхер-Хаусгерете Марица, ОВК, фармация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/