Тотал Терм: Как Термопомпите Magis Combo V2 на Immergas могат да повишат стойността на нови и стари жилищни имоти

10.10.2023 г.5 мин.

Част от портфолиото на утвърденото българско търговско и инженерингово дружество Тотал Терм, термопомпите Magis Combo V2 на Immergas осигуряват отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода (БГВ) в жилищни сгради, гарантирайки висока енергийна ефективност и още редица предимства. Широкият диапазон от мощности – от 4 до 16 kW – в който гамата се предлага, позволява покриване и на най-високите натоварвания. Magis Combo V2 е хибридна термопомпа с интегриран кондензен блок, а допълнителни подробности за нея пред Инженер.bg дадоха от екипа на Тотал Терм, официален търговски партньор на производителя за българския пазар.

Хибридната термопомпа Magis Combo V2 е налична в следните версии:

  • Еднофазна версия за моделите 4, 6 и 9 kW, в която работи с хладилен газ R32;

  • Еднофазни и трифазни версии за модели с мощност 12, 14 и 16 kW, при които се използва хладилен агент R410A.

Термопомпите са все по-често предпочитани решения за отопление, охлаждане и производство на БГВ, тъй като предоставят висока енергийна ефективност, а от там и значителни спестявания на енергия. Със своите компактни размери обаче, хибридната термопомпа Magis Combo V2 е особено подходяща за нови жилища, които се отличават с изпълнение на високи критерии за изолация, но също така е отлично решение при подмяна на стари котли в средно и високотемпературни системи, тъй като температурата за отопление може да достигне до 80 °С“, поясниха от Тотал Терм.

Гамата Magis Combo включва два варианта:

  • Magis Combo V2 (комбинирана версия): При нея за производството на БГВ може да се включи соларна енергия благодарение на последователното свързване на предварително подгрята вода от обемен бойлер, а като опция е наличен комплект със соларен термосензор.

  • Magis Combo Plus V2 (версия само за отопление): Вътрешният блок е проектиран така, че да се комбинира с външен, допълнителен обемен бойлер, за да се задоволи по-високо потребление на БГВ.

Функциите и характеристиките на термопомпите Magis Combo осигуряват следните потребителски предимства:

По-висока стойност на недвижимия имот: „Чрез термопомпата се постига по-висок енергиен клас в нови жилища и се подобрява енергийния клас на съществуващи сгради, в които тя е инсталирана. Това позволява стойността за квадратен метър от жилището да се увеличи, което бързо превръща системата в инвестиция, която се изплаща незабавно“, категорични са от българската компания.

Спестяване на пространство: Компактните размери на гамата намаляват необходимото пространство за монтаж. Освен това, с помощта на специални аксесоари, термопомпата Magis Combo Plus V2 може да бъде вградена в инсталационен шкаф Solar Container Combo или да бъде комбинирана с новата система Super Тrio, като и двете са разположени в шкафове за вграждане (Container за Super Тrio). Вариант е и вграждане във вътрешно помещение, в специален инсталационен шкаф (Domus Container за Super Тrio). Това осигурява пълна гъвкавост на инженерите по топлотехника във фазата на спецификация и бюджетиране на предложения за отоплителни системи в новостроящи се жилищни сгради или при енергийни преустройства, както и значителна свобода за изпълнителите на строително-монтажните работи.

Оптимизирана консумация на електричество: Освен че предоставят сами по себе си висока енергийна ефективност, термопомпените системи Immergas са подходящи за комбинация с фотоволтаични инсталации, което още повече увеличава спестяванията от електроенергия.

Защита от замръзване: Вградената защита от замръзване превръща хибридното сплит решение Magis Combo Plus V2 в изключително подходящо за приложение в много студени зони. „За инсталацията са необходими квалифицирани монтажници с F-GAS сертификация, които да направят връзките между външния и вътрешния модул“, уточниха от Тотал Терм.

Вградена интелигентна електроника: Благодарение на нея, кондензният котел и термопомпата работят заедно, за да понижат консумацията с до 40%. „Управлението задава приоритет на кондензационния блок или на термопомпата, въз основа на външните климатични условия и настройките при инсталацията, за да се гарантира оптимално използване на енергия от възобновяеми източници през всеки сезон“, допълниха още от българската компания.

Източник на снимковия материал: Тотал Терм, canva.com

Тагове: ОВК, термопомпи, Тотал Терм

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тотал Терм ООД
www.totaltherm.com