Искате да скриете термопомпата от фасадата? Вече е възможно с Thermocold Hidewall от ТермоДизайнТотал

18.02.2021 г.3 мин.

Надеждна, мултифункционална система за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода (БГВ) с висока енергийна ефективност? Напълно постижимо – пазарът е залят с подобни предложения. Но ако държите на ефективността точно толкова, колкото и на естетиката? От утвърдената българска компания ТермоДизайнТотал имат новина за Вас – термопомпата за вграждане във външна стена Thermocold Hidewall е част от продуктовото им портфолио. Ето какво още научи Инженер.bg за нея.

„Hidewall е модерна концепция за термопомпа, съчетаваща многофункционална технология с нов формат за инсталиране в сравнение с традиционните модели. Вградената в стената инсталация позволява уредът да се интегрира в архитектурния контекст, осигурявайки на архитектите възможност да сътворят изчистен, естетичен дизайн на сградата, а строителят на къщата да не разпределя големи повърхности към отоплителните и климатичните системи“, заявиха от ТермоДизайнТотал.

Използването на нови технологии за компресия и екологичен хладилен агент, какъвто е R134, позволяват на пазара да бъде представен този иновативен продукт за битови приложения с разширен работен обхват в сравнение с традиционните термопомпи.

Моделът се отличава и с:

  • Двойнозасмукващи директно куплирани центробежни вентилатори, статично и динамично балансирани;
  • Изпарител по водния път: пластинчат топлообменник от неръждаема стомана AISI 316, напълно изолиран, окомплектован с пресостат по диференциално налягане и електрически нагревател против замръзване;
  • Кондензаторен топлообменник от безшевни медни тръби и алуминиеви ламели;
  • Двойно задание на температурата за комфорт при охлаждане/отопление и битово горещо водоснабдяване;
  • Контрол на налягането при кондензация и изпарение на хладилния агент с модулация на скоростта на вентилаторите при външна температура до -20 °С;
  • Кръгове на охлаждане/отопление и гореща вода за битови нужди, оборудвани с модулиращи помпи.

„Достиганата температура на уреда е достатъчно висока, за да се избегне появата на бактерии, включително Легионела. А при необходимост системата също така е в състояние да активира автоматично антилегионелен цикъл“, добавиха от българското дружество.

Hidewall е проектирана като Plug & Play система. Единственото задължение на инсталатора е да свърже захранването и терминалните модули. Термопомпата е оборудвана и с вграден емайлиран стоманен бойлер с капацитет 90 l, микропроцесор и комуникационна карта RS485.

Източник на снимковия материал: Thermocold Hidewall, ТермоДизайнТотал, pixabay.com

Тагове: Thermocold, БГВ, ТермоДизайнТотал, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://thermodesigntotal.com