ТермоДизайнТотал представя серията чилъри и термопомпи RCA/RNA на Ferroli – подходяща и за жилищни, и за индустриални ОВК системи

05.07.2024 г.5 мин.

Разработени за битови и индустриални приложения, чилърите и термопомпите от серията RCA/RNA на Ferroli предоставят висока ефективност, отговаряйки на изискванията за средномощни климатични и отоплителни системи. Уредите са подходящи за инсталации с вентилаторни конвектори, лъчисти и радиаторни инсталации, а също така и за извличане на топлина, генерирана по време на промишлени процеси. „Всички чилъри и термопомпи RCA/RNA са с клас на енергийна ефективност А и се предлагат във версия с хладилен агент R410a или R454b“, уточниха пред Инженер.bg от доказаното българско търговско дружество ТермоДизайнТотал, което е официален пазарен партньор на френския производител Ferroli.

RCA/RNA е серия чилъри и термопомпи въздух – вода, които са оборудвани с аксиални вентилатори, спирални компресори и пластинчати топлообменници. Те отговарят на нуждите на средноголеми жилищни и индустриални сгради. Хладилните агенти, с които работят, са R410a или R454b, чийто потенциал на глобално затопляне (GWP) е 466, или над 75% по-нисък в сравнение с R410a. Термопомпените версии са предназначени за производство на битова гореща вода с температура до 55 °C.

Всички модули са подходящи за външен монтаж. Охладителната верига е разположена в специално отделение, за да се улеснят операциите по поддръжката, и включва спирални компресори и пластинчат топлообменник дори и в супер безшумната версия на уредите. Хидравличната верига може да бъде с резервоар, с помпа или с резервоар и помпа. Като допълнение, за постигане на по-висока ефективност се предлага инверторно управление на вентилаторите“, поясниха от ТермоДизайнТотал. „Серията включва като опция безшумната версия SL, която е изпълнена със звукопоглъщаща изолация на компресорите и стените на техническото отделение, а също и версията AX, конструирана на базата на SL чрез допълнително намаляване на скоростта на въртене на вентилатора и използването на оребрени намотки с по-голяма повърхност“, уточниха още от българското дружество.

Широка гама от фабрично инсталирани или доставени отделно аксесоари допълват изключителната гъвкавост и функционалност на серията.

Чилърите и термопомпите RCA/RNA се отличават със следните характеристики:

  • Свободностояща конструкция от поцинкована ламарина с добавена защита от прахово полиестерно покритие;

  • Спирални компресори с индикатор за нивото на маслото, вътрешна термозащита и нагревател на картера;

  • Аксиални вентилатори, свързани директно към двигателя с външен ротор;

  • Оребрена намотка с медни тръби и алуминиеви ребра;

  • Запоен пластинчат топлообменник от неръждаема стомана AISI 316, включително превключвател за диференциално налягане на водата. Нагревателният елемент против замръзване е стандартна доставка в термопомпения агрегат;

  • Охладителна верига с електронен разширителен вентил, електронни манометри за високо и ниско налягане и хладилен агент R410A;

  • Опция за паропрегревател за 20% или 100% рекуперация на топлината;

  • Електрически шкаф с главен прекъсвач и заключващо устройство, предпазители, термореле за защита на компресорите и термоконтакти за вентилаторите.

Уредите от серията поддържат функция за проверка за кондензация, която се осъществява чрез пропорционална електронна система, състояща се от непрекъснат регулатор на скоростта на въртене на вентилатора, преобразуватели за високо и ниско налягане в охладителната верига и електрически нагревател в електрическия шкаф. Тази система също така гарантира намаляване на нивото на звука, особено през нощта“, заявиха от ТермоДизайнТотал.

Управлението на уредите се реализира от микропроцесорен блок, към който са свързани всички товари и контролни устройства. Потребителският интерфейс се състои от дисплей с четири бутона, позволяващ да се преглеждат и при необходимост да се променят всички работни параметри на уреда. Предлага се също така дистанционна клавиатура, като аксесоар, която репликира всички операции на интерфейса, инсталиран в уреда“, допълниха още от компанията.

Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Ferroli, canva.com

Тагове: Ferroli, ОВК, отопление, охлаждане, ТермоДизайнТотал, термопомпи, чилъри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://thermodesigntotal.com