Историческата сграда Elks Temple в Такома, Вашингтон, живее нов живот с изпълнителни механизми на Belimo

20.07.2021 г.3 мин.

Построена през 1915 г., историческата сграда Elks Temple попада в сградния комплекс Бродуей на гр. Такома, Вашингтон, САЩ, и е вписана в Националния регистър за историческо наследство. Някогашният театър днес обхваща хотел, ресторант и пространство за събития и културни мероприятия, а ОВК инсталацията му е изградена с помощта на решения на Belimo. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от българското дружество на производителя Белимо България.

Elks Temple е построена във втория ренесансов стил през 1915-1916 г., когато съсловните организации са били важна част от общността и са имали финансовите възможности да строят красиви сгради като тази. Ремонтът на сградата започва през 2017 г. с цел възстановяване и запазване на архитектурния облик и характера на театъра от началото на 20-ти век. Добавени са ресторант, барове, хотелска част, пространства за събития и работеща пивоварна.

„За да се защитят активите на историческата сграда и да се осигури безопасността на гостите и персонала, са монтирани задвижващи механизми срещу пожар и дим на Belimo. Отоплителната, климатичната и вентилационната инсталация на зданието също са реновирани с помощта на автоматизирани решения на Belimo”, посочиха от българската компания.

В Elks Temple е инсталирана термопомпена система с променлив поток на хладилния агент и рекуперация на топлина, която служи като основен метод за отопление и охлаждане на цялата сграда. В допълнение е предвидена и вентилационна система за вкарване на пресен въздух и отвеждане на отработения. Осем вентилатора се грижат за рекуперацията на енергия, като четири от тях са монтирани върху покрива. Театралното пространство разполага със специален вентилационен блок на покрива, а двете кухненски абсорбаторни инсталации са оборудвани с допълнителна система за пожарогасене.

„Задвижванията на Belimo са свързани към всички клапи на въздухопроводите, за да контролират въздушния поток и отработените газове в цялата сграда. Задвижващите вентили Belimo осигуряват производителност, надеждност и предлагат по-ниска консумация на енергия“, коментираха от Белимо България.

Цялостното обновяване на Elks Temple е отнело повече от 16 месеца, а общата оценка на разходите по проекта е около 23 милиона долара.

Източник на снимковия материал: https://www.mcmenamins.com/, Belimo, Белимо България

Тагове: Belimo Automation, Белимо България, вентили, ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Белимо България ООД
http://www.belimo-bg.com/bg/