Инж. Николова от Адара Инженеринг: Жените успяват да се справят с проблеми, за които мъжете дори не подозират, че има решение

24.06.2022 г.4 мин.

Отпразнувахме 23 юни – Международния ден на жените в инженерството! Днешен специален гост в нашата инициатива по повод празника е инж. Полина Николова от утвърденото българско търговско и инженерингово дружество Адара Инженеринг, специализирано в областта на помпените решения. С професионалния си път инж. Николова разбива стереотипите за „мъжките“ професии и дава да се разбере, че жените са добри инженери, защото винаги намират начин. Какво още сподели тя пред Инженер.bg, четете в следващите редове.

Инж. Полина Николова

Станах инженер, защото...

… родителите ми не ми позволиха да стана ветеринар. Още от дете обаче имах интерес към техниката, обичах да разглобявам и поправям всякакви счупени неща. Винаги ми е било интересно да разбера как работи даден продукт и как изглежда отвътре.

Обичам професията/работата си, защото...

Щастлива съм, че мога да поправя почти всичко вкъщи сама, без да искам помощ от някого.

А работата си обичам, защото ми дава възможност да помогна и да бъда полезна на клиентите с намирането на подходящи помпи и оборудване, за да решим заедно проблемите им.

„Женските“ качества, които ми помагат в работата, са...

… упоритостта и женския инат. Обичам да ми казват „Това не е за теб“, „Няма да се справиш“ или „Няма начин“. Удоволствието да покажеш обратното е неописуемо.

Освен това в работата помагат и чисто женските оръжия – чар и кокетство, а понякога и безпомощност.

Трудностите, които срещам като жена инженер, са...

В началото ми беше много трудно. Започнах работа във фирма, в която работеха основно мъже, повечето клиенти също бяха мъже и гледаха на мен с недоверие и дори на моменти с насмешка. С течение на времето успях да се докажа, макар и до ден днешен да се сблъсквам с трудности, само защото съм жена.

Трябва да има повече жени инженери, защото...

За да разбият стереотипите за жените с „мъжки“ професии. Жените успяват да се справят с проблеми, за които мъжете дори не подозират, че има решение. Защото жените винаги намират начин!

Адара Инженеринг е търговска и инженерингова компания в областта на помпите и помпените системи. Дружеството е официален партньор на редица доказани брандове, сред които Busch, Grundfos, Argal, Victaulic и др.

Още смели и вдъхновяващи дами, избрали технологиите за своя професия, ще гостуват в инициативата ни за 23 юни. Затова продължавайте да следите виртуалните страници на Инженер.bg.

Източник на снимковия материал: Полина Николова (личен архив), unsplash.com

Тагове: Адара Инженеринг, ВиК, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Адара Инженеринг ЕООД
http://www.adara-bg.com/