По-ефективен, по-умен, по-красив – обновеният газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann е вече тук

20.04.2021 г.4 мин.

Viessmann разкрива „сърцето“ на топлия дом! На пазара вече е дългоочакваният подобрен модел стенен газов кондензен котел Vitodens 100-W. „Новото поколение Vitodens 100-W се отличава с дълъг живот, висока ефективност, повишена сигурност и ниски вредни емисии. Освен това котелът е подходящ дори за най-малките жилища и може да се управлява лесно и ефективно с Wi-Fi модул“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на немската високотехнологична компания Viessmann.

По-красив, по-умен, по-удобен… газов котел!

Благодарение на стилния си дизайн и компактните си размери, новите уреди Vitodens могат да се монтират и в най-малките ниши. Не са необходими странични свободни пространства за сервизиране, тъй като всички конструктивни компоненти са достъпни от фронталната страна на котела.

Сред предимствата на обновения модел са и:

  • Ниска долна граница на отоплителната мощност, което прави уредите подходящи и за малки жилища;
  • Лесно и интуитивно обслужване с 3.5-инчов LCD Touch-дисплей, алтернативно и с мобилно устройство;
  • Сертифициран за 20% съдържание на водород в метана;
  • 100% немско качество.

По-дълъг живот и по-добра ефективност благодарение на топлообменника Inox-Radial

„Неръждаемата стомана прави разликата! Устойчивият на корозия топлообменник Inox-Radial е изработен от неръждаема стомана. Той преобразува вложената енергия в топлина по възможно най-ефективния начин и осигурява дълъг живот на системата. Топлообменниците от неръждаема стомана за газови и нафтови кондензни котли до 150 kW се предлагат с 10-годишна гаранция“, обясниха от Висман.

Отопление, адаптирано към бъдещето, с новата горелка MatriX-Plus с интегриран автоматичен контрол на горенето Lambda Pro

Новата горелка MatriX-Plus, внедрена във Vitodens 100-W, впечатлява със своята висока ефективност, като в същото време гарантира ниски вредни емисии и минимални нива на шум. Специалната MatriX-структура от неръждаема стомана е устойчива на високи температури и допълнително подобрява надеждността на котела за дълъг период от време.

„Друга техническа иновация на Viessmann е автоматичният контрол на горенето Lambda Pro, който се напасва самостоятелно за всички видове газ, компенсира измененията в качеството на газа и оползотворява пълноценно енергията на горивото”, допълниха още от компанията.

С обновения Vitodens 100-W, Viessmann предлага отопление, адаптирано към бъдещето. „Освен че са оборудвани с автоматичен контрол на горенето, котлите са подготвени за работа с до 20% съдържание на водород в газа, което прави технологията, на която са базирани не само чиста и ефективна, но и устойчива“, поясниха експертите на Висман.

Източник на снимковия материал: Viessmann, Висман

Тагове: Viessmann Group, Висман, котел, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Висман ЕООД
http://www.viessmann.bg/