Емблематичният Aria Hotel в Будапеща, Унгария, предоставя дворцов комфорт на своите гости с термопомпени системи на Samsung

13.05.2022 г.5 мин.

Aria Hotel е емблематичен луксозен бутиков хотел в сърцето на Будапеща, Унгария, който се отличава с уникален интериорен дизайн и внимание към детайлите. „Годишно хотелът посреща около 30 000 гости в 49 стаи. Това означава, че през горещите летни месеци е необходима прохладна атмосфера, а през зимата следва да се осигурят топли и уютни стаи. За тази цел управата на хотела избира решенията на Samsung, за да изгради сложна система за отопление, охлаждане и битова гореща вода“, разказаха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) – направлението за климатична техника на Samsung.

Aria Hotel е един от шестте хотела на луксозната верига The Library Collection, чийто интериорен дизайн е вдъхновен от музиката: в центъра на фоайето е поставено грандиозно пиано, а стаите са организирани около различни музикални жанрове. Хотелът съчетава пищната атмосфера на исторически унгарски дворец, като същевременно „прегръща“ посетителите с топлината и комфорта на частна резиденция. За да осигури целогодишен комфорт на своите гости, отговарящ на петзвездния лукс, Aria Hotel се доверява на термопомпените системи DVM S на Samsung, а една от основните причини е тяхната висока енергийна ефективност. Хотелът не използва природен газ и термопомпите работят само на електричество, което е важен аспект от политиката за околната среда и устойчивост, на която хотелската верига държи.

„Едно от често срещаните предизвикателства, когато става дума за външни климатични тела, е, че е необходимо обширно пространство, на което да бъдат монтирани, често върху покрива. Обикновено всяка хотелска стая се нуждае от собствено външно тяло, хидроагрегат и блок за управление, което прави покрива „пренаселен“. Централизираното решение на Samsung обаче, освен че е по-ефективно, заема и по-малко място. Освен това то улеснява и производството на битова гореща вода“, обясниха от SEACE.

Тъй като сградата се намира в исторически квартал на Будапеща, близо до емблематична базилика, е важно също така външните тела да не нарушават автентичната атмосфера.

Благодарение на централното управление е осигурен достъп до всяко отделно устройство чрез обща система от контролната зала. Хидроагрегатите осигуряват БГВ за стаите, кухнята и спа центъра, климатичните тела доставят свеж въздух, а каналните вътрешни тела отговарят за охлаждането и отоплението на помещенията. „От хотела споделят, че са впечатлени от високото ниво на ефективност и интуитивността на устройствата Samsung. В допълнение, персоналът може да разчита на Samsung за техническа помощ, което му позволява да се съсредоточи върху удобството на гостите”, допълниха от компанията.

В сградата са инсталирани 6 отделни 3-тръбни VRF системи, които дават възможност за рекуперация на топлина между различните вътрешни тела. В хотелските стаи са монтирани закрити канални вътрешни тела. Топлообменниците на въздухообменните агрегати също се захранват от системите DVM S, а БГВ и горещата вода за подово отопление се генерират от хидроагрегатите. Всеки от тези агрегати е с отоплителен капацитет от 25 kW и е способен да произвежда вода до 80 °C, каквато е необходима в СПА центъра. „Благодарение на рекуперацията на топлина, е възможно пренесената топлина от охладените зони да се използва за производство на топла вода, което значително повишава енергийната ефективност на цялата система“, добавиха от SEACE.

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner