Свеж въздух и ниски сметки за отопление – доверете се на вентилация с рекуперация Blauberg Vento Expert от Рувекс

06.04.2021 г.3 мин.

Търсите надежден метод за вентилация само за едно помещение или за цяла къща? В същото време не искате да губите топлина и да плащате по-високи сметки? От доказаното българско дружество Рувекс имат предложение за Вас. „Индивидуалният регенератор на топлина Blauberg Vento Expert се монтира лесно върху външната стена на Вашето жилище. Регенераторът извежда застоялия, но топъл въздух от помещението и вкарва пресен въздух отвън, като топлината на изходящия въздух се предава на входящия. По този начин Вие осигурявате вентилация на Вашето жилище с минимални разходи“, посочиха от Рувекс.

Blauberg Vento Expert е енергийно ефективна едностайна вентилационна система, подходяща за апартаменти, къщи, вили, обществени и търговски сгради, с капацитет до 50 m3/h и рекуперация на топлина до 97%. Няколко устройства могат да се интегрират в обща мрежа с централно управление за постигане на още по-добър и персонализиран микроклимат, а резултатите се надграждат благодарение на баланса на влажността и регулирания обмен на въздуха.

Ето и още от предимствата на Blauberg Vento Expert:

  • Лесна поддръжка: Вътрешното устройство се отваря чрез натискане на резетата от двете страни;
  • Изключително висока регенеративна ефективност благодарение на иновативната шестоъгълна структура на клетките за топлообмен;
  • Автоматични въздушни капаци предотвратяващи повторното връщане на въздуха;
  • Специално проектираният преден панел може да бъде затворен ръчно, за да осигури 100% херметичност и защита срещу въздействието на вятъра;
  • Сензор за влажност в помещението.

„През първата фаза на действие на уреда, в продължение на 70 s топлият застоял въздух се отвежда от помещението, преминава през керамичен регенератор и прехвърля съдържащата се в него влага и топлинна енергия. При затопляне на керамичния регенератор, устройството се превключва в снабдителен режим. При втората фаза – отново с продължение 70 s, чист студен въздух се вкарва през регенератора и абсорбира натрупаните топлина и влажност. Когато керамичният регенератор се охлади, устройството отново минава в режим на отвеждане на въздуха“, поясниха от Рувекс.

Устройството се управлява посредством сензорен панел, разположен на външния корпус или чрез дистанционно управление.

„Оптимално решение за вентилация е монтаж по двойки на свързани обратно фазови единици. Част от устройствата осигуряват достъп на чист въздух в стаята, а другите извличат отработения въздух от помещението. По този начин се осигурява високоефективна балансирана вентилация“, посъветваха още от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Рувекс, freepik.com

Тагове: ОВК, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg