Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

19.01.2018 г.4 мин.


Един от най-изявените производители на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия, извоювал заслужена позиция на глобален пазарен лидер, е групата Kostal. Създадена през 1912 г. в немския град Люденшайд (Lüdenscheid), тя стартира своята дейност като независимо семейно предприятие. Ръководството на международната компания и до днес има седалище в този град, в който е основана от Леополд Костал (Leopold Kostal), родом от Мнихово Храдище, Чехия.Към настоящия момент интернационалната група се е разраснала до световни мащаби, обединявайки дружества от 46 локации в 21 държави на 4 контитента, с работна сила от около 17 000 човека, 79% от които в чужди страни. През 1995 г. Костал разделя дейността си на 5 основни бизнес направления/сфери: Автомобилни електрически системи (Automotive Electrical Systems), Индустриална електроника (Industrial Electronics), Конектори (Connectors), Тестови технологии (Test Technology – SOMA) и Соларна електроника (Solar Electric).

 

 

В България групата оперира с 3 независими дружества – Костал Софиясофт България ЕООД в София, Костал България ЕООД в Смолян и Костал България Аутомотив ЕООД в Пазарджик. Те разработват устройства за управление на различни електро и механични компоненти, които намират приложение в автомобилната индустрия, произвеждат кормилни лостове за светлини, мигачи, управление на чистачки и лостове със специално предназначение (управление на скоростна кутия и автопилот), както и цели подволанни системи.

 

 

Костал България Аутомотив е най-новата база на компанията у нас, която функционира от април 2017 г. В момента предприятието осигурява работа на над 300 човека и вече е един от най-големите работодатели в Пазарджишкия регион. Очаква се до няколко години броят на служителите да достигне 1500. Новоизграденото дружество е специализирано в производството на електронни и мехатронни компоненти за повече от 5 милиона автомобила по целия свят. Сред основните  клиенти на компанията са едни от най-големите автомобилопроизводители, включително Škoda, Volkswagen, BMW, Porsche, Mercedes-Benz, Audi, Alfa Romeo, Fiat, Peugeot, Ford, Bentley, Lamborghini и др.

 

 

„Всички дейности на Kostal са насочени към постигане на възможно най-качествен продукт. Значително внимание се отделя на новите продукти и цялостното им тестване във всички етапи на разработване и производство, като от определящо значение са тяхната надеждност и безопасност“, заявиха за Инженер.bg от Костал България Аутомотив. „Ключов фактор за успеха на компанията са още нейните служители, поради което тя непрекъснато инвестира в тяхното обучение и кариерно развитие“, добавиха те.

 

Повече информация за Костал България Аутомотив ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Костал България Аутомотив, Kostal

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Костал България Аутомотив ЕООД
http://www.kostal.bg/a3/