Трокут Тест Груп представя новото поколение ултразвукови дефектоскопи M2M Gekko с PAUT модули на Eddyfi Technologies

23.02.2021 г.6 мин.

Новото поколение ултразвукови дефектоскопи M2M Gekko осигурява най-добрата възможна инспекция на заваръчни шевове

Eddyfi Technologies е компания, която е фокусирана върху предоставянето на високоефективни, усъвършенствани решения за проверка на критични компоненти и обекти. През 2013 г. компанията пусна на пазара първото поколение ултразвукови дефектоскопи Gekko, което доведе до промяна в решенията за безразрушителен контрол. В тях за първи път бе използвана вградена TFM технология (Total Focusing Method) за цифрово фокусиране на антената в реално време в допълнение към метода на фазовите решетки и конвенционалната ултразвукова дефектоскопия UT в комбинация с модерен интуитивен софтуерен интерфейс.

„Eddyfi непрекъснато усъвършенства своите портативни ултразвукови дефектоскопи, които използват метода на фазовите решетки PAUT. Устройствата от последно поколение са усъвършенствани по отношение на обратната връзка въз основа на инспекциите. Предлагайки както конвенционалната ултразвукова дефектоскопия, така и технология с времедифракционен метод TOFD и с усъвършенстван метод на фазовите решетки PAUT, Gekko е най-универсалният ултразвуков дефектоскоп, подходящ за използване в полеви условия“, коментираха за Инженер.bg от фирма доказаната търговска фирма Трокут Тест Груп, която предлага ултразвуковите дефектоскопи за безразрушителен контрол на новия си партньор Eddyfi Technologies.


Комплектен преносим PAUT модул

Дефектоскопът M2M Gekko притежава всички основни и усъвършенствани възможности на ултразвуковата технология за безразрушителен контрол, поместени в компактен корпус с повишена здравина, предназначен за използване в полеви условия. Стандартното му изпълнение включва конвенционална ултразвукова технология UT, времедифракционен TOFD метод и метод на фазовите решетки, като неговия 3-осов скенер го правят подходящ и за най-сложните задачи за контрол.

PAUT модулът със здрав корпус поддържа също технологията TFM/FMC (б.ред. пълно общо фокусиране/метод на пълно матрично заснемане) и адаптивни TFM техники. Яркият сензорен екран позволява използването му на открито при тежки климатични условия. Дефектоскопите Gekko се захранват от 2 акумулаторни батерии с възможност за бърза смяна в работен режим, чрез които се постига непрекъсната автономна работа до 6 часа.

Без компромис с производителността

„Иновативният ултразвуков дефектоскоп M2M GEKKO притежава до 128 ултразвукови канала, отлично качество на сигнала и висока резолюция при използването на TFM метода, което осигурява подобрена откриваемост на дефектите и повишава достоверността на резултатите“, поясниха от Трокут Тест Груп.

Възможността за включване на Wi-Fi порт USB 3.0 и гигабитов Ethernet изход позволява ускоряване на преноса на данни и дистанционно управление на устройствата при инспекция в трудни условия чрез софтуера TeamViewer. Освен това, ултразвуковите дефектоскопи Gekko имат вградена памет SSD 256 GB, което улеснява работата на оператора, давайки възможност за неограничен размер на файла с данни и намалявайки по този начин времето за работа в полеви условия.


Усъвършенстване на преносимите ултразвукови дефектоскопи с висока резолюция

Иновациите, използвани в последното поколение дефектоскопи M2M Gekko отговарят на изискванията на съвременните приложения в този пазарен сегмент. Устройствата се използват в акредитирани квалификационни центрове и отговарят на TFM стандартите, благодарение на усъвършенстваните алгоритми и опростения потребителски интерфейс на софтуера Capture.

Предимства на Capture и напълно вградения PAUT софтуер за всички методи на контрол:

  • Рационализиран интуитивен потребителски интерфейс, намаляващ времето за обучение и грешките на оператора;

  • Голяма база данни от преобразуватели и скенери;

  • Бърза настройка благодарение на интелигентното калибриране с помощта на съветник и 3 клика;

  • Съответствие с международните стандарти;

  • Платформа с възможности за развитие и непрекъсната актуализация чрез обратна връзка от инспекциите.

Иновативните ултразвукови дефектоскопи са предназначени за проверки на заваръчни шевове, както и на заварки на дебелостенни детайли от неръждаема стомана с апертура от 128 елемента. С тях могат да бъдат проверявани детайли със сложна геометрия и да се картографира корозия на големи повърхнини до 5×5 m със стъпка от 1 mm.

Те предлагат удобни TFM инструменти за работа, включително TCG калибриране, както и TFM изображения с висока резолюция на до 128 елемента. Дефектоскопите извършват 3-осов контрол на сложни детайли с визуализация на наслагванията в реално време, както и 3-осово сканиране за картографиране на корозията. Устройствата показват състоянието на заваръчните шевове в реално време по време на инспекцията. Те осъществяват също адаптивен TFM (ATFM) контрол на неравни повърхности.

„Новите ултразвукови дефектоскопи M2M Gekko се предлагат в PAUT конфигурация 32: 128PR, 64: 64PR или 64: 128PR. Към момента това са най-универсалните и усъвършенствани PAUT модули за инспекция в полеви условия, които обхващат пълния набор от случаи за проверка и контрол на заварки, идентификация на дефекти, корозия, ранно откриване на високотемпературна водородна корозия и още мн.др.“, заявиха експертите на Трокут Тест Груп.

Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, Eddyfi Technologies

Тагове: заваряване, машиностроене, Трокут Тест Груп

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трокут Тест Груп
www.trokuttest.com