Свредлата RT 100 Trigon на Gühring са с патентовано вътрешно тригонално сечение на каналите за по-ефективно охлаждане

15.10.2020 г.3 мин.

Съвременните материали изискват иновативни методи на обработка. Благодарение на дългогодишна си изследователска работа в областта и оригинални концепции, немската компания Gühring се е доказала като лидер в сферата на металообработката. „Gühring е притежател на над 600 патента и без преувеличение може да се нарече един от двигателите в този индустриален бранш. Изискванията към обработката на съвременните материали, наред с ефективността и енергоспестяващите решения, включват и съвременните технологии за използване на смазочно-охлаждащи течности. Патентованото решение на Gühring с вътрешното тригонално сечение на каналите за подаване на охлаждаща течност Trigon оптимизира охлаждането и отвеждането на стружките“, съобщават за Инженер.bg от Гюринг-България.

Високото съдържание на хром и никел в неръждаемите стомани осигурява висока корозионоустойчивост и якост на произвежданите от тях детайли. Но това води до влошаване на обработваемостта на материала и повишава температурата на обработка. „Подходящо решение за такава обработка са свредлата RT 100 Trigon, които се отличават с високи скорости на рязане и подаване. Това е постижимо благодарение на иновативната геометрия на каналите за охлаждащата течност“, поясниха от Гюринг-България.

1. Форма на канала

Специално разработената форма на канала за отвеждане на стружките с четирифасетната точкова геометрия оптимизира образуването на стружката и подобрява характеристиките на процеса на рязане.

2. Обработка на режещите ръбове

Покритието на базата на TiAlN и специалната подготовка на повърхностите осигуряват висока степен на износоустойчивост на режещите ръбове, които са подложени на големи натоварвания по време на обработката.

 

3. Нов дизайн на канала за смазочно-охлаждаща течност

Новата конструкция на канала за смазочно-охлаждащи течности води до оптимизиран обем, скорост и направление на потока на течността. Това води до оптимално отвеждане на топлината, генерирана в процеса на обработка. В сравнение с класическите канали за охлаждане, новата конструкция осигурява точно насочване на потока от охлаждаща течност в най-силно натоварената зона на основния режещ ръб и нейните ъгли.

Основни предимства на свредлата RT 100 Trigon:

  • Изключително са подходящи за обработка на неръждаеми стомани, титаниеви и специални сплави;

  • Висока износоустойчивост;

  • Оптимално охлаждане;

  • Подобрен обем и дебит на охлаждаща течност;

  • Оптимално охлаждане на основния режещ ръб и на ъглите в зоната на рязане.

Източник на снимковия материал: Гюринг-България, Gühring, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Гюринг-България ЕООД
www.guehring-bg.net