Искар България: Ще продължим да разширяваме с нови модели утвърдената продуктова гама инструментални решения NEOLOGIQ

04.11.2022 г.7 мин.

Кои са другите нови попълнения в NEOLOGIQ, можете да разберете от първата част на материала в Инженер.bg ТУК!

Нашето време е свидетел на сериозни промени и дълготрайни тенденции в методите и начините на производство. Компанията Iscar, водещ световен производител на инструменти и решения за металообработващата промишленост, разработи нова продуктова концепция NEOLOGIQ, чиято цел е да даде отговор на възникналите въпроси, пред които е изправена съвременната металообработваща индустрия днес в резултат на технологичните промени. „Новите изисквания към режещите инструменти създават нужда от нови продукти, които да осигурят още по-голяма производителност. Продуктовата гама NEOLOGIQ на Iscar, включваща именно такива нови инструменти, ще продължи да се разширява, за да осигури още по-добра и усъвършенствана обработка в новите условия на металообработващата промишленост“, коментираха за Инженер.bg от Искар България.

Ключови аспекти при инструментите за струговане

Модулната концепция при инструментите е начин да се постигне висока гъвкавост в приложенията. NEOSWISS, новата инструментална система с бързосменяеми глави на Iscar, е олицетворение на тази концепция. Тя предлага различни видове глави за сменяеми режещи вложки. Системата е подходяща за струговане, рязане, прорязване на канали и нарязване на резба. Главите се монтират върху инструментален държач чрез уникален механизъм с голямо усилие на затягане. Той осигурява всеки път точна позиция на режещия ръб и гарантира висока повторяемост на позицията. Системата, предназначена главно за машини от швейцарски тип, позволява свалянето на главите и подмяна на вложките в тясното пространство на обработващите центри с ЦПУ.

Iscar разработи нов лостов механизъм с двойна блокировка за подобрена надеждност на затягането, който е предназначен за закрепване на режещи вложки ISO. Новият дизайн, наречен COMBI-D-LOCK, съчетава предимствата на два конвенционални метода на закрепване чрез използване на лост и горно фиксиране. Вложката се фиксира в две направления – отгоре и отдолу. Това осигурява по-добра стабилност и надеждност, а в сравнение с конвенционалния лост подобрява живота на инструмента и увеличава производителността.

LOGIQ-F-GRIP представлява нова, изключително усъвършенствана гама от инструменти за нарязване на части. Централният компонент в серията е здрав инструментален блок, в който е монтиран адаптер с 4 гнезда. Има случаи в практиката, когато подсилващият елемент на блока пречи и възпрепятства фиксирането на блока в типичните позиции на револверната глава. NEOLOGIQ преодолява този проблем, като предоставя нови блокове с подсилващи елементи, разположени откъм алтернативната страна на блока. Революционната система за нарязване LOGIQ-F-GRIP е проектирана да постигне допълнителна стабилност и виброустойчивост във високопроизводителни операции за нарязване на части и прорязване на канали. „Високотехнологичният LOGIQ-F-GRIP е инструментален блок, който се състои от държач с висока издръжливост и квадратно острие с гнезда за режещите пластини“, коментираха от Искар България.

Иновации във фрезоването

NEODO S890 е продуктова гама фрези с пластини с ъгъл 90° и 8 режещи ръба за груба и довършителна обработка. Инструментите улеснява фрезоването на челни повърхнини и квадратни отстъпи, давайки възможност за фрезоване близо до тях. Фрезоването се извършва именно в местата, където има ограничения за приспособлението за захващане на детайла или за самия обработван детайл. “По изискване от страна на своите клиенти, Iscar включи допълнителни ъглови радиуси и диаметри на инструмента, поради което тази гама е разширена с изпълнения с пресовани по размер пластини с ъглов радиус 0.8 mm и фрези с диаметри 32 и 25 mm, включително конструктивни конфигурации на палцови цилиндрични фрези”, допълниха от Искар България.

Портфолиото на Iscar вече включва двустранни кръгли вложки с дълъг експлоатационен живот. Комбинацията от иновативен дизайн на гнездото и специална форма на периферията на вложката осигурява надеждно фиксиране и безпроблемно индексиране на вложката. В зависимост от дълбочината на рязане се предлагат до 6 ротационни индекса за всяка страна на вложката (общо до 12 индекса). При смяната не е необходимо да се сваля фиксиращия винт на вложката. Основното приложение на новите фрези е за грубо и довършително фрезоване на сложни повърхности, особено на матрици и пресформи, както и при производството на детайли за енергетиката и аерокосмическата индустрия.

Усъвършенстване на държачите за инструменти

Продуктовата гама SPINJET, включваща високоскоростни компактни шпиндели, задвижвани от охлаждащата течност, е допълнена от новия Micro 90. Той е предназначен за миниатюрни инструменти при фрезоване, пробиване, зенкериране, фрезоване на резба, гравиране, скосяване и премахване на заусенъци. Micro 90, който има корпус от титан и само шест компонента, позволява скорости от 35 000 до 53 000 min-1, като в това време главният шпиндел на машината не се върти.

Размерът на патронника е фактор, който ограничава работното пространство на инструмента. Този фактор често води до увеличаване на надвеса на инструмента за достигане на обработваната повърхност. „Новото при X-STREAM гамата термосвиваеми държачи за инструменти е серия патронници с тесен профил, които са предназначени за премахване на това ограничение. Новите патронници са с технологията с охлаждаща струя за директно подаване на охлаждащата течност към режещия ръб на инструмента”, поясниха още от Искар България.

Източник на снимковия материал: Искар България, Iscar

Тагове: Iscar, Искар България, металообработваща промишленост, металообработка, металорежещи инструменти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Искар България ЕООД
http://www.iscar.bg/index.aspx/countryid/38