Индуматик анонсира серията P1F-S на Parker Hannifin – пневматични цилиндри, стандартизирани по ISO 15552

24.11.2020 г.5 мин.

Серията P1F на Parker Hannifin, световен лидер в технологиите за задвижване и управление на процеси, включва пневматични цилиндри, които са произведени в съответствие с ISO 15552. „Стандартизацията означава пълна взаимозаменяемост на цилиндрите навсякъде по света. Изделията се отличават с високо качество и надеждност, дълъг експлоатационен живот до 10 000 km, кратък срок на доставка и работа, дори и при най-тежки експлоатационни условия“, коментираха за Инженер.bg от фирма доказаната българска инженерингова и търговска компания Индуматик, която е партньор на Parker Hannifin в България.


Цилиндрите от серия P1F-S се предлагат с бутални пръти с гладък профил или кръгъл стягащ профил. Като стандарт изделията са с магнитно бутало и са предназначени за използване в температурния диапазон от -20 °C до + 80 °C. Диаметрите на отвора варират от 32 до 125 mm, а ходът е до 2500 mm. Конструкцията на изделията е устойчива срещу корозия, а стандартното изпълнение на P1F-S с гладък профил е с капаци от алуминий, бутален прът от неръждаема стомана, лагери с покритие от PTFE, пневматични амортисьори и полиуретанови уплътнения. Новата регулируема пневматична и механична система за амортизиране на хода значително намалява нивото на шум. Серията предлага пълен набор от монтажни елементи и сензори.

„Благодарение на използваните елементи от композитен материал, цилиндрите се характеризират с малко тегло и високи показатели на мощността при запазена пълна функционалност“, допълниха от фирма Индуматик.

Версии на цилиндрите P1F-S

Високотемпературни приложения

Всички уплътнения във високотемпературната версия на P1F-S са разработени и сертифицирани за непрекъсната работа до + 150 °C. Комбинацията от геометрията на уплътнението и материала FKM (флуороеластомер) осигурява надежден и дълъг експлоатационен живот. Високотемпературните цилиндри нямат магнитно бутало и не могат да бъдат оборудвани със сензори (силата на магнитното поле при високи температури е твърде ниска, за да осигури правилна надеждна функция на сензора). Тези изпълнения се предлагат с алуминиево бутало.

Можете да видите моделите и техните приложения в нашата галреия.

Изпълнение за химически агресивни среди

В приложенията, при които химикалите могат да повлияят на чистача в предния капак на цилиндъра, се налага използването на цилиндри с чистачи от FKM за по-голяма химическа устойчивост. Този тип уплътнение се комбинира със специално анодирани крайни капаци за по-добра резистентност срещу корозия и с винтове и гайка на буталния прът от неръждаема стомана. Изпълненията на цилиндрите за агресивни среди намират приложение в хранително-вкусовата промишленост при често миене на оборудването.

Изпълнение с метални чистачи

„Когато средата, в която се използват цилиндрите, може да доведе до покриване на буталото със смола, лед, цимент, захарни кристали, тесто и т.нат., например при обработката на дървен материал, в циментовата, химическата и хранително-вкусовата промишленост, правилното решение е използването на пневматични цилиндри с метални чистачи в комбинация с хромиран бутален прът“, допълниха от доказаната българска компания.

Приложения с ниска експлоатационна температура

Всички уплътнения в нискотемпературното изпълнение на P1F-S са проектирани и сертифицирани за непрекъсната работа до -40 °C. Уплътненията от термопластичен уретан TPU-PUR и използването на специална грес поддържат висока производителност и надеждност в приложения с ниски работни температури. Тези изпълнения се доставят стандартно с магнитен пръстен в буталото за отчитане на позицията. Цилиндрите намират отлично приложение в автобусния, тежкотоварния и железопътния транспорт от десетилетия.

Пневматични цилиндри ATEX изпълнение

Пневматичните цилиндри P1F-А са подобни на версията с гладък профил P1F-S, но са ATEX изпълнение и имат ограничен температурен диапазон от -20 °C до + 60 °C. Изделията са със средна скорост на буталото до 0.5 m/s и максимална честота 1 Hz. Цилиндрите имат CE маркировка, съгласно Европейска директива за приложения с потенциално експлозивна атмосфера (АТЕХ), включително:

  • АТЕХ категория за газ: II 2G;

  • Защита срещу запалване от газ: cT4;

  • ATEX категория за прах: II 2D;

  • Защита срещу запалване от прах: cT 120°С.

Източник на снимковия материал: Индуматик, Parker Hannifin, freepik.com

Тагове: Parker Hannifin, задвижвания, Индуматик, пневматика, стандарт, транспортна индустрия, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
http://www.indumatic.com/