Индуматик посочва трите важни причини, поради които да използвате разпръскващи дюзи и аксесоари за бърз монтаж на PNR

23.11.2022 г.5 мин.

Повече от четиридесет години PNR Italia произвежда и доставя бързо монтиращи се разпръсващи дюзи, въртящи се сферични дюзи, нипели, контрагайки и тръбни скоби. Много промишлени съоръжения използват дюзи и аксесоари за бърз монтаж на PNR, включително инсталации в автомивки, инсталации за боядисване, фосфатиране и прахово боядисване, машини за измиване в хранително-вкусовата промишленост, системи за измиване на контейнери, както и много други приложения. „Разпръскващите дюзи и аксесоарите за бърз монтаж на PNR са лесни за сглобяване и разглобяване устройства, дори без използване на специални инструменти. Съществуват стационарни и въртящи се дюзи, като често те са изработени от пластмаса“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Индуматик, която е изключителен представител на PNR за България.

По принцип този тип продукти се използват в индустриални процеси, които изискват бързо сглобяване и регулиране на посоката на струята и покриваната от нея площ. Всички продукти за бърз монтаж на PNR са адаптивни, за да отговарят на най-разнообразните нужди, съчетавайки бърз и лесен монтаж и демонтаж с възможност за насочване на разпръскването във всяка посока.

Конструкцията на дюзите и аксесоарите за бърз монтаж позволява лесно управление и бързото им почистване, за да се поддържа системата в перфектно работно състояние. Бързо монтиращите се спрей дюзи и аксесоари се инсталират с помощта на тръбни скоби и пробиване на отвор в захранващия колектор. В зависимост от изискванията на приложението, към скобите се монтират резбови или бързосвързващи се сферични глави, бързосвързващи се дюзи и контрагайки.

Тръбните скоби на PNR Italia са съставни, ексцентрикови, с двойна или единична пружина и могат да бъдат адаптирани към всички видове дюзи за бърз монтаж. Благодарение на използваните материал, тръбните скоби са устойчиви на корозия и изключително издръжливи.

Спрей дюзите със сферична глава с резба или за бързо свързване се монтират между скобата и дюзата и позволяват бързо ориентиране на дюзата в необходимата посока, позволявайки й да се върти. Предлагат се с глава с резба, за бързо свързване и свързване със слепи отвори, които са специално проектирани за процеси, изискващи промени и прекъсвания по време на разпръскване на течността.

„Алтернатива на дюзите със сферичната глава с резба е въртящата се сферична дюза, която се монтира между скобата и пръстеновидната гайка и чийто корпус гарантира възможност за регулиране. Дюзите с плоска струя HG и RG, както и дюзите с кухи конуси могат да се използват в голямо разнообразие от приложения. Позволяват лесна и бърза настройка на ориентацията на струята и предлагат също така бърз монтаж. Дюзите с различен капацитет се идентифицират с различен цвят“, поясниха от фирма Индуматик.

Спрей дюзите с плоска струя за бързо свързване се монтират изключително лесно и бързо, а специалното уплътнение предотвратява всякакъв риск от течове. Всички налични капацитети на дюзите се идентифицират с различни цветове.

„И накрая, гамата от нипели и контрагайки осигуряват идеалното прилягане на дюзите. Те са изработени от различни качествени материали с тесни допуски, за да осигурят прецизното и правилно подравняване на дюзите в разпръсквателната система“, допълниха още от българското дружество.  

Каква е разликата между разпръскващите дюзи за бърз монтаж и традиционните дюзи?

Както става ясно от наименованието, основната разлика е в тяхната връзка. Дюзите за бърз монтаж изискват скоба за свързване към захранващия колектор. Обратно, конвенционалните дюзи имат няколко типа връзки, включително резбова, фланцова, със скоба или заваряване.

Какви са предимствата на дюзите и аксесоарите за бърз монтаж?

1 | Бързина

Спрей дюзите и аксесоарите за бързо свързване се характеризират с кратки времена за монтаж и демонтаж;

2 | Гъвкавост

Този тип дюзи са лесно регулируеми и приспособими за приложения с различни изисквания;

3 | Издръжливост

„Армираният със стъклени влакна полипропилен – материалът, от който са изработени много спрей дюзи и аксесоари за бърз монтаж – гарантира висока устойчивост срещу удар, подобрени механични свойства и по-голяма якост на опън“, заявиха още от фирма Индуматик.

Източник на снимковия материал: Индуматик, PNR Italia

Тагове: PNR, Индуматик, пневматика, процесна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
www.indumatic.com