Индуматик: Базовата гама пневматични двигатели Basic Line на Deprag е доказано рентабилно решение за индустрията и медицината

10.08.2023 г.5 мин.

Пневматичните двигатели са здрави задвижващи системи, използвани в области, в които е необходимо мощно и безопасно задвижване. Те са особено подходящи за приложения, в които конвенционалната задвижваща технология не е опция. Тези двигатели работят според един основен принцип: използва се сгъстен въздух, за да задвижи ротор в ексцентричен цилиндър. Ламелите, които се намират в прорезите на ротора, се притискат навън към стената на цилиндъра от нарастващата центробежна сила. Това води до образуването на камери за разширяващо се въздушно налягане. Благодарение на разширението на сгъстения въздух енергията на налягането се трансформира в кинетична енергия, което резултира във въртеливо движение.

В зависимост от индивидуалното приложение пневматичните двигатели за хранително-вкусовата промишленост трябва да бъдат безмаслени, капсуловани и нечувствителни към почистващите препарати. Двигателите за медицинска техника следва да могат да се стерилизират. Пневматичните двигатели за специализирани приложения, например за робот за фрезоване, и комплексните системи с ATEX сертификат на Deprag, включващи пневматичен двигател, спирачка и редуктор, трябва да са готови за използване в потенциално опасни експлозивни среди. „Deprag е в състояние да достави пневматични двигатели, които да отговарят на всички горепосочени изисквания“, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма Индуматик, която предлага изделията на Deprag в България.

Пневматични двигатели Basic Line

Надеждните пневматични двигатели с корпус от чугун с висока здравина Basic Line на Deprag са предназначени за използване в нормални производствени условия. Те са рентабилни изделия с изключително ниски разходи за поддръжка и много добро съотношение цена-качество

„Системата на Deprag за бърза смяна на ламелите QuickVChange позволява извършването на операцията без разглобяване на двигателя. Необходими са само отвертка и пинсета, а персоналът не е нужно да е високоспециализиран“, коментираха специалистите от Индуматик.

Двигателите от базовата гама Basic Line са много по-лесни за поддръжка в сравнение с всички други от този тип. Те се отличават със своя модулен дизайн и конкурентно съотношение цена-качество, както и всички предимства на съвременния компактен пневматичен двигател. Характеризират се с висока производителност и изискват малко пространство, имат здрава конструкция и са ATEX сертифицирани за използване в потенциално взривоопасни среди. Всички пневматични двигатели могат да работят без масло и необходимост от специални предпазни мерки.

Основни предимства на пневматичните двигатели Basic Line на Deprag:

  • ATEX сертификат;
  • Реверсивни;
  • Конструкция с висока здравина и голям диапазон на скоростта;
  • Система за смяна на ламелите QuickVChange. Двигателят остава на мястото, където е монтиран. „Тази функция осигурява огромно пестене на време“, категорични са от Индуматик.

Какви са възможните приложения на пневматичните двигатели от продуктовата гама Basic Line?

Серията Basic Line D 6200 на Deprag включва широк спектър от ламелни пневматични двигатели. Тя обхваща двигатели с мощност от 200 W, 400 W, 600 W, 900 W и 1200 W. Пневматичните двигатели с чугунени корпуси са оптимален избор за приложение в стационарни производства със сух въздух на околната среда.

Когато приложението изисква двигатели, които пестят монтажно пространство, Deprag също има подходящите решения, например за промишлени роботи. Серията D 6800 E включва различни двигатели за шлайфане, фрезоване и пробиване, които се отличават с малко тегло и компактен дизайн.

В приложения, които изискват безмаслени решения, например в среда с агресивни почистващи препарати, както и когато е необходимо антикорозионно изпълнение, препоръчително е използването на двигатели от неръждаема стомана D 6400 E на Deprag.

„За специфични приложения, като например 24 часа непрекъсната работа, работа под вода и при други изисквания, Deprag предлага специални изпълнения, които удовлетворяват клиентските изисквания“, допълниха още от Индуматик.

Източник на снимковия материал: Индуматик, Deprag

Тагове: Deprag, задвижвания, Индуматик, индустрия, медицинска техника, пневматика

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
www.indumatic.com