Дозиращата система DULCODOS compact на ProMinent е компактно и гъвкаво решение за прецизно измерване на химикали

19.09.2023 г.5 мин.

Гъвкава, напълно окабелена и изключително компактна, дозиращата система за химикали DULCODOS compact на ProMinent може да се комбинира с широка гама от дозиращи помпи с моторно задвижване, като осигурява свръхпрецизен контрол на различни вещества за нуждите на индустрията. „Системата осигурява дебити от 50 l/h до 1000 l/h. Благодарение на модулната си Plug & Play конструкция, тя е лесна за интегриране и работа и напълно подходяща за приложение в хранително-вкусовата промишленост, както и във всеки друг индустриален сектор, в който е необходимо точно дозиране на химикали“, коментираха пред Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ – българско представителство на утвърдения разработчик и производител на дозиращо оборудване и технологии за водообработка ProMinent.

Дозиращата система DULCODOS compact (DSKb) е гъвкаво и надеждно дозиращо решение с дозираща помпа от гамата sigma на ProMinent. Конфигурацията на DSKb позволява лесна интеграция в автоматизирани индустриални процеси, а опцията за монтаж върху рамка от неръждаема стомана прави системата подходяща за приложения в хигиенична среда. DSKb се доставя напълно сглобена, което осигурява лесната ѝ инсталация и пуска ѝ в експлоатация.

Технически характеристики на DULCODOS compact:

 • Дебит от 50 l/h до 1000 l/h;

 • Рамка от пластмаса или неръждаема стомана със събирателен съд;

 • Основна рамка от неръждаема стомана с крака;

 • Защита срещу пръски;

 • Гъвкав изход от смукателната страна;

 • Тръби от PVC, PP и PVDF;

 • Уплътнителни материали от EPDM и FKM;

 • Лепила: Tangit DTX и Dytex;

 • Оборудвана с хидравлични съединения (ръкави за маркучи, заваръчни/прави съединения с разширители, прави съединения от неръждаема стомана);

 • Вакуумни цилиндри или сифонни съдове за дегазиращи среди;

 • Връзка за връщане на флуида в събирателния съд от изпускателната страна;

 • Сензор за течове с WHG съответствие;

 • CE сертификат.

Приложения на DULCODOS compact:

Дезинфекция на плодове и зеленчуци

Преди да достигнат супермаркетите, плодовете и зеленчуците преминават през процес на почистване/дезинфекция няколко пъти, по време на който спорите, плесените, вирусите и бактериите върху тях се унищожават. Ефективен в случая е хлорният диоксид, който предотвратява образуването на биофилм, като същевременно не влошава мириса и вкуса на хранителния продукт и е напълно безопасен за човешкия организъм“, поясниха от българското дружество на ProMinent.

Големи пекарни

Тъй като големите пекарни работят със значителни количества съставки, те са изправени пред предизвикателството да дозират точно течните аромати и овкусителите, което е от изключителна важност, така че е необходимо прецизното им измерване.

Производство на млечни продукти

За да се предотвратят всички потенциални микробиологични замърсявания при производството на млечни изделия, специалистите препоръчват дезинфекция, особено при CIP процесите. Дозиращите системи ProMinent са оптимално решение за дозиране на почистващи препарати и дезинфектанти.

Освен това много мандри изхвърлят водните пари, получени по време на производството. Добра идея е обаче част от тази вода да се използва повторно за по-висока ресурсна ефективност. Тя например може да се употреби за охладителните кули, за промиване на резервоари и тръби, като добавка за почистващ агент, като контролна вода за промиване на центрофугите или в машини за миене на формите. Тъй като водните пари често съдържат аромати и други органични вещества, осигуряващи хранителни вещества за микробите, е важно те да се дезинфекцират преди повторната им употреба. Тук също може да се използва дозиращата система DSKb“, заявиха от компанията.

Дозиращите решения на ProMinent представляват наложено решение в широк спектър от индустрии, тъй като издържат на тежки полеви условия, лесни за инсталация и употреба и в крайна сметка подобряват производствените процеси и качеството на крайния продукт. Освен това намаляват използваното количество химикали и оперативните разходи и водят както до по-добра рентабилност, така и до подобрения в устойчивостта на околната среда“, допълниха още от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

Източник на снимковия материал: ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, ProMinent

Тагове: ProMinent, помпено оборудване, ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, химическа промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
www.prominent.bg