ГоПроджект: Центробежни сита Kemutec ефективно и хигиенично пресяват сух прах и други насипни вещества

23.08.2021 г.3 мин.

Разработени са специално за приложение в хранително-вкусовата промишленост, във фармацевтиката и в химията

Центробежното сито, наричано още ротационно, се използва ефективно за пресяване, сортиране и отстраняване на материали с различни размери и се  отличава с висока производителност. „Центробежните сита Kemutec от гамата KEK са подходящи за използване в различни приложения на хранително-вкусовата промишленост, например в пекарни или в сладкарски цехове; във фармацевтиката за класификация на фармацевтичните съставки, както и в химическото производство за деагломерация на прах, прахообразна боя и др.“, информираха за Инженер.bg от утвърдената българска инженерингова компания ГоПроджект, която предлага продуктите на Kemutec у нас.

Центробежното пресяващо устройство на Kemutec надеждно и ефективно пресява големи обеми от материали с висока скорост и с по-висока производителност в сравнение с други сита. Процесът на пресяване позволява не само класификация по размер, но също така и премахване на нежелани материали.

„Както вече споменахме, ротационно сито също е често срещано наименование на този тип центробежна машина за обработка, като тя може да се използва за пресяване на брашно, прахове и гранули. Процесът по пресяване се извършва както в гравитационни, така и в линейни конструкции“, уточниха от ГоПроджект.

Характеристики и предимства на центробежни сита Kemutec:

  • Класификация чрез пресяване на материали и отделяне на замърсители и частици, които не са в зададения размер;
  • Високоефективна и високоскоростна работа;
  • Бързо и лесно почистване без необходимост от използване на допълнителни инструменти за разглобяване и почистване;
  • Хигиеничен конзолен дизайн на конструкцията;
  • Лесно обслужване и бърза подмяна на пресяващите части;
  • Седем различни модела, които могат да обработват от няколко kg/h до над 90 t/h.

Центробежните сита на Kemutec представляват оптимално решение за пресяване на сух прах и други насипни вещества. Проектирани така, че да позволяват поддръжка без инструменти, те се отличават с оптимизирано време за работа, а в допълнение към това са и много лесни за използване. „Специализираният дизайн от тип „Конзола“ предлага на потребителите безпрецедентнo високи хигиенни нива, които се постигат чрез лесен достъп и бърза смяна на пресяващите приставки“, поясниха от ГоПроджект.

„За пресяване на различни материали, приставките се различават като размер и конструкция. Мрежестата приставка например, е ръчно изработена и се характеризира с голяма производителност, което осигурява високо качество и издръжливост“, добавиха още от ГоПроджект.

Източник на снимковия материал: ГоПроджект, Kemutec

Тагове: ГоПроджект, машиностроене, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ГоПроджект ЕООД / GoProject
https://goproject-bg.com/