ВИДЕО: Fanuc – от Фуджи до всяка точка на света с авангардна индустриална автоматизация

02.07.2014 г.5 мин.

Някъде там, много, много далече на Изток, след водите на Тихия океан, е държавата, дала на света историите за самурайска чест, достойнство и смелост! А на най-големия от японските острови - Хоншу, се извисяват върховете на най-високата планина на архипелага, която според легендите се е издигнала само за една нощ до внушителните 3 766 m. И именно там, в подножието на Фуджи, се намират централата, развойните центрове и производствените звена на компания, превърнала се в символ на всичко, с което свързваме японската техника, а именно - качество, иновативност и коректност. Познахте ли - говорим за Fanuc!


Японската компания Fanuc е водещ световен производител в областта на индустриалната автоматизация. Днес, в различни точки на земното кълбо, работят повече от 2,4 милиона системи за ЦПУ и над 250 000 промишлени робота в жълтия цвят на Fanuc. „Портфолиото на Fanuc включва три основни продуктови линии: системи за ЦПУ, роботи и роботизирани машини. Тя е единствената компания в бранша, която сама разработва и произвежда основните компоненти на продукцията си“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията - Фанук Еф Ей България.Дейността на Fanuc стартира през 1956 г. като дъщерна фирма на Fujitsu. През 1972 г. тя се обособява в самостоятелна компания, а днес, в подножието на планината Фуджи, в близост до езерото Яманака в Япония, вече има обособен град, носещ нейното име. Фанук Сити е разположен на 1,5 млн. кв. м и включва производствени съоръжения, 12 изследователски и развойни центъра, административни и жилищни сгради, съоръжения за отдих и дори клиника за служителите и техните семейства. Fanuc поддържа глобална мрежа от местни представителства в Европа, Америка, Азия и Африка, като само в Европа броят на дъщерните компании е 28.


Името на Fanuc е абревиатура на „Factory Automation NUmerical Control“ (Цифрово управление и автоматизацията на технологичните процеси) и напълно отразява философията на развитие на компанията.Независимо дали става въпрос за автоматизация на производството на отделна машинна част или автоматизация на цели производствени линии, всеки конструктивен детайл или софтуерен пакет е подчинен на строг контрол в оптимизираната производствена верига на Fanuc. "Резултатите от тази организация на производството са изключителната функционална надеждност и доверието на клиентите във всички краища на света", категорични са от Фанук.


Fanuc произвежда три основни продуктови групи: - Системи за ЦПУ

Произвежданите от Fanuc контролери, серво задвижвания, двигатели и CO2-лазерни системи са предпочитани от водещите производители на металорежещи машини. "Непрекъснатото усъвършенстване на тяхната функционалност, в съчетание с високата им прецизност и надеждност, позволява използването им в широк кръг от приложения. Системите за ЦПУ с марката на Fanuc са символ и гаранция за висока производителност", поясниха от Фанук. - Роботи

Fanuc предлага най-широкия спектър от индустриални роботи в световен мащаб, с които покрива изискванията на разнообразни приложения и производства. Със своята гъвкавост чрез предлаганите опции за различни приложения и възможността за директно вграждане, те са ключов компонент в проектите за автоматизация на производството. - Роботизирани машини

Продуктовата линия на роботизираните машини на Fanuc включва универсалния вертикален обработващ център Robodrill, нишковата електроерозионна машина Robocut и роботизираната машина за леене под налягане Roboshot. "Съставните части на машините са 100% производство на Fanuc, с което се гарантира високата им надеждност, прецизност и компактност на изделията", допълват от Фанук.


Ако човек се огледа около себе си, той със сигурност ще намери множество предмети или техни съставни части, които са произведени, разработени или опаковани с технологиите на Fanuc.


Повече информация бихте могли да намерите на сайта на компанията: http://www.fanuc.eu. Ако се интересувате, от който й да е продукт от гамата на Fanuc, не се колебайте да се свържете с Фанук България.


Източник на снимковия материал: Фанук Еф Ей България


Заинтригувахте ли се! Няма да сбъркате, ако продължите със запознаването с Fanuc като изгледате видеото:

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/