Бетелгиус: Какви са най-големите преимущества от внедряването на колаборативните системи на Easy Robotics в производството?

02.04.2024 г.5 мин.

Автоматизацията на процесите играе съществена роля в стремежа към оптимизация на производството, постигане по-висока производителност, ефективност и конкурентоспособност. Добре известно е още, че интеграцията на високотехнологични колаборативни решения, или т.нар. коботи, в производствена среда e стъпка към следващо ниво на промишлената автоматизация и път към фабриката на бъдещето.

„Високото ниво на конкуренция и постепенното сближаване на показателите за търсене и предлагане водят всяко производствено предприятие към необходимостта от модернизиране на технологичните линии. Знаем и как да го постигнем чрез повишаване на нивото на CNC автоматизация на производството. Затова ежедневно, в името на нашите клиенти, ние се опитваме да надграждаме постигнатото и да сме в крак с новостите и тенденциите на индустриалния пазар“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска компания в областта на първичното и вторичното кодиране, маркирането, етикетирането, опаковането и проследяването на продукти Бетелгиус.

Като най-съвременен високотехнологичен инструмент, промишлените коботи намират приложение в различни сектори на индустрията. Използването им е свързано с многобройни ползи за предприятията, сред които по-голяма ефективност, подобрена производителност, намалени оперативни разходи и минимизиран риск от човешки грешки.

„За да подобрим конкурентоспособността на нашите клиенти, ние от Бетелгиус се стараем да осигурим предимство за производителите, предоставяйки им най-съвременни решения за индустриална автоматизация чрез интегрирането на колаборативни роботизирани системи в производствата“, поясниха от компанията.

Основни предимства за бизнеса от интегрирането на колаборативни системи в производството са:

 • Спомагат за изпълнението на разнородни задачи с висока точност, прецизност и скорост, оптимизирайки производството;
 • Гарантират по-ефективен процес посредством автоматизираното изпълнение на операции без човешка намеса;
 • Осигуряват непрекъснатост на производствените процеси и по-бързо изпълнение на задачите;
 • Предоставят надеждност, ефективност и постоянно високо качество, като същевременно свеждат до минимум риска от човешки грешки;
 • Подобряват работната среда, минимизирайки риска от трудови злополуки;
 • Автоматизирано изпълняват повторяеми и монотонни операции;
 • Работата рамо до рамо на служителите и коботите увеличава броя на готовите изделия и ускорява производствените процеси без загуба на постоянно високото качество.

Коботите са най-новото технологично постижение в областта на роботиката, което значително променя облика на индустриалната автоматизация. Колаборативните роботи са многофункционално, рентабилно и интуитивно решение, което позволява на всякакви като мащаб бизнес организации да се възползват от неговите преимущества, като увеличат производителността, подобрят качеството на продукцията си и реагират по-бързо на нарастващите изисквания на своите клиенти.

„Бетелгиус е основен дистрибутор и сервизен партньор на Easy Robotics за България. Продуктовият ни каталог обхваща широка гама от иновативни роботизирани решения, които се вписват оптимално във всякакви промишлени екосистеми“, заявиха от фирмата. „Верни на мотото си „Ефективни заедно“, ние се фокусираме върху това да предоставим на нашите клиенти най-иновативното и ефективно технологично оборудване, което да удовлетвори дори и най-взискателните нужди в областта на автоматизацията. За целта предлагаме голям диапазон от модели и варианти на най-разнообразни колаборативни системи, покриващи различни индустриални приложения“, поясниха от Бетелгиус.

Основни предимства на решенията на Easy Robotics са:

 • Опростен и надежден дизайн;
 • Лесна и интуитивна интеграция;
 • Съвместимост с всички марки колаборативни роботи;
 • Подходящи са за CNC-автоматизация, конвейерна автоматизация, асемблиране, палетизиране и др.

„Ние от Бетелгиус, вярваме, че истинският успех идва от способността да отговорим с разбиране на изискванията на всеки бизнес. Следваме стриктно тенденциите в индустриалния сектор, за да можем да предложим възможно най-добрите, конкурентни и ефективни решения, каквито всъщност са и колаборативните решения на Easy Robotics“, допълниха още от българското дружество.

За повече информация относно колаборативните роботизирани системи на Easy Robotics, бихте могли да се свържете с професионалистите от Бетелгиус на e-mail: sales@betelgeus.com!

Източник на снимковия материал: Бетелгиус, Easy Robotics

Тагове: Easy Robotics, Бетелгиус, индустрия, коботи, производство, процесна автоматизация, роботизирани системи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
www.betelgeus.com