Атлас Техник: Надеждните шлифовъчни шпиндели на GMN постигат отлично качество с постоянно високи експлоатационни показатели

11.02.2024 г.5 мин.

На базата на дългогодишния си опит в разработването и производството на висококачествени машинни компоненти, компанията GMN се е доказала като специалист в областта на шпинделната технология и производството на мощни продукти с голяма здравина, които са предназначени за широк спектър от приложения. Този експертен опит на GMN в развойната дейност и постиганата най-висока прецизност в производството на машинни шпиндели гарантират покриване на изискванията и сертифициране в съответствие с националните и международни стандарти за качество. Изделията на компанията се характеризират с постигане на високо качество на обработката и покриват изцяло изискванията за скорост.

„Независимо дали шлифовате отвори с особено малки или много големи диаметри, шлифовъчните шпиндели на GMN осигуряват отлични резултати на обработката, благодарение на големия капацитет на натоварване, високата твърдост, плавния ход и прецизността. Те могат да бъдат високоскоростни или високопроизводителни шпиндели, инструментални шпиндели с двигател или външно задвижване – във всички случаи шлифовъчните шпиндели на GMN са оптимално решение за обработка, включително за пробиване и фрезоване“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма Атлас Техник, която предлага решенията на GMN на българския пазар.

Сериите със стандартизирани изпълнения дават възможност за намиране на оптимално решение за шпиндел в почти всички области на приложение. „Голям брой специално разработени дизайни на GMN потвърждават, че продуктите с висока производителност могат да бъдат реализирани в полза на потребителите, дори когато са поставени силно персонализирани спецификации към конструкцията“, поясниха българските специалисти.

Вътрешно шлифоване

Най-високите изисквания за максимална скорост и нееластичност на шлифовъчните шпиндели се поставят при пробиването на отвори с особено малки диаметри и следователно към диаметрите на шлифовъчните дорници.

GMN предлага изключително широко портфолио от високоскоростни шлифовъчни шпиндели за вътрешно шлифоване на отвори – както при ръчна смяна на инструмента (например серия UHS, HS, HV-X и HSX ), така и за автоматична смяна на инструмента (например серия HC и HCS ). Компанията предлага и шлифовъчни шпиндели за други задвижвания (например серии TSA, TSI и TSP ). Освен това в портфолиото на компанията могат да бъдат намерени полезни опционални варианти, включително подаване на охлаждаща течност през вала на шпиндела. Разработени са и модели, които са оборудвани с различни сензори (например сензор за скорост, мониторинг на вибрации и A/E сензор).

Външно шлифоване

Шлифовъчните шпиндели GMN за външно шлифоване (например сериите TSAV и TSEV) се характеризират с висока товароносимост. Тези шпиндели се предлагат с външно задвижване (например ремъчно задвижване) или със свързан или интегриран двигател (серии HGS , HGC и HGT).

Челно шлифоване

В такива приложения, когато се изисква висока точност, подходящите шпиндели при ръчна смяна на инструмента са серии TSE, TSEV и HGS, а съответно при автоматична смяна на инструмента – серииHGC и HGT. Опционално шпинделите могат да бъдат доставени със система за автоматично балансиране и/или A/E сензори (б.ред. разпознаване на потапянето).

„Благодарение на специалния си дизайн шлифовъчните шпиндели от сериите HV-X, HSX, HV-P и HSP са отлично решение също за шлифоване на плоски повърхности във вътрешни отвори с малки и средни диаметри“, информираха от Атлас Техник.

Безцентрово шлифоване

„Това приложение изисква висока твърдост, прецизност и изключително гладко движение, за да се постигне желаният резултат от обработката. За целта GMN е разработила специфични за клиента мотор шпиндели от сериите WS и WSE“, допълниха още от българската компания.

Източник на снимковия материал: Атлас Техник, GMN

Тагове: GMN, Атлас Техник, индустрия, металообработваща промишленост, металообработка, производство, фрезоване, шлифоване, шпиндел

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атлас Техник ЕООД
www.atlas-technik.com