Атлас Техник: Търсите компактност и висока производителност? Решението е профилни направляващи Monorail AMS на Schneeberger

14.09.2021 г.3 мин.

Високата степен на нееластичност, отличните динамична и статична товароносимост, несравнимата плавност на движението и пълната херметичност на каретата са основни характеристики на направляващите Monorail на Schneeberger. Всички те осигуряват  възможности за постигане на по-високо качество на обработка, паралелно с увеличаване на геометричната точност и подобряване качеството на повърхността на обработваните детайли.

Високата степен на нееластичност на направляващите Monorail води до повишена устойчивост на вибрации, по-малки амплитуди на отклоненията и по този начин значително удължава живота на инструмента. „В приложения, в които при измерване на разстояния се изисква компактен дизайн и висока производителност, серията Monorail AMS на Schneeberger с основание може да се определи като оптимално решение. Тези профилни линейни направляващи разполагат с интегрирана измервателна система AMS и осигуряват качествено и готово за интегриране решение, подходящо за широк спектър от приложения в машиностроенето и автоматизацията“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената търговска и инженерингова фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Schneeberger в България.

Каретите на направляващите Monorail са стандартно оборудвани с напречни чистачи с двойни ламели по краищата и с надлъжни чистачи отгоре и отдолу. „Заедно с допълнителното уплътняване на хлабините между предната плоча и стоманеното тяло, те създават изключително ефективна система за херметизация. Тя предотвратява надеждно проникването на замърсявания, а загубите на смазка са сведени до минимум, което води до значително увеличаване на експлоатационния живот на направляващите“, допълниха специалистите от българската компания.

Максималната дължина на единична профилна шина за всички системи за измерване на позиция AMS е 6 метра. При измерване на разстояния над 6 m се комбинират няколко направляващи Monorail, според нуждите на конкретното приложение.

„Благодарение на специалния дизайн на връзките между отделните профилни шини, в комбинация с четяща глава AMSA 3L, е възможно безпрепятствено преминаване на каретата в местата на свързване при каквито и да било дължини на измервателните оси“, допълниха от Атлас Техник.

Източник на снимковия материал: Атлас Техник, Schneeberger

Тагове: Schneeberger, Атлас Техник, направляващи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атлас Техник ЕООД
http://www.atlas-technik.com/