Атрактивно шоу на колела на Multivac демонстрира устойчиви решения за опаковане и етикетиране на плодове и зеленчуци

10.05.2023 г.4 мин.

Очакваните законови промени в областта на опаковането на пресни плодове и зеленчуци, за които Ви разказахме в предишен материал, тази година са във фокуса и на традиционното роудшоу на Multivac – доказан в международен мащаб разработчик и производител на опаковъчни решения. „Маршрутът на пътуващия шоурум преминава през Германия и други европейски държави. Мобилната инсталация предоставя впечатляваща атмосфера, в която клиентите получават „жив“ допир до иновативните и устойчиви решения, предлагани от компанията, за етикетиране и проверка на хранителни продукти“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България.

Обширното портфолио на Multivac обхваща и две висококачествени и устойчиви решения за опаковане на пресни продукти – Top Wrap и Top Close. Първата концепция поставя етикети от три страни на опаковката, докато втората – само в горната „затваряща“ част. „И двете концепции са доказано оптимален избор за пресни продукти, които не трябва да бъдат опаковани в модифицирана атмосфера или херметически затворени във вакуум. Това означава, че етикет може да се използва за едновременно затваряне и етикетиране на опаковката в една операция за пестене на ресурси, а също така отговаря на нарастващото пазарно търсене в този сектор“, поясниха от компанията.

И двете концепции, с които гостите на пътуващия шоурум могат да се запознаят, предоставят атрактивен етикет и рециклируема опаковка, което гарантира привличане на интереса и стимул за купуване. „Самозалепващите се етикети върху подложка не само предлагат голяма площ за продуктова информация и за маркетингови цели, но и отварят широк диапазон от възможности за представяне на продукта по отношение на дебелината на материала и формата на етикета. Например - да има изрезки в етикета, както и зони без лепило, така че да се предотврати контакт с продукта. Перфорациите служат за помощ при отваряне и улесняват манипулирането на опаковките от потребителя“, допълниха още от Мултивак България.

Богатото разнообразие от решения на Multivac се определя от вида на опаковката, нейното съдържание и използваните опаковъчни материали. За всяко едно от тях компанията разполага с етикетиращи машини с конвейерна лента. „Общото за всички тези решения е, че опаковките се етикетират автоматично и се подават ръчно или се прехвърлят автоматично от модул нагоре по веригата. Това осигурява осезаеми икономии и много по-ефективни процеси в сравнение с отнемащите време решения за ръчно опаковане“, заявиха от екипа на компанията в България.

Посредством машината L 310, пътуващият камион на Multivac представя двете решения за етикетиране Top Wrap и Top Close, които могат да се използват както самостоятелно (с ръчно подаване на продукта), така и интегрирано в съществуващи линии. Освен това клиентите имат възможността да видят и примерни етикети и опаковки за огромно разнообразие от продукти – ябълки, гъби, горски плодове и др. „Всички посетители могат да получат изчерпателни съвети за широка гама от решения, които отговарят напълно на техните специфични изисквания“, допълниха още от българското дружество.

А всички български специалисти, които проявяват интерес към техническите иновации на Multivac, могат да се свържат с екипа на компанията у нас и да получат подробна информация за съвременните решения на компанията в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Източник на снимковия материал: Мултивак България

Тагове: Multivac, Мултивак България, опаковане, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България ЕООД
bg.multivac.com/bg