Софиана представя система за подготовка на сгъстен въздух серия P3L Lite от Parker

07.10.2020 г.3 мин.

Новите филтърни устройства за регулиране и смазване от серията P3L Lite на Parker са разработени така, че да осигурят здрава, висококачествена и свръхлека система за пречистване на въздуха с оптимални характеристики и конкурентно съотношение цена-производителност.

„Филтрите P3L са специално проектирани за ефективно филтриране на ръжда, замърсявания, влага и други примеси в линиите за сгъстен въздух. Модулите с 1/4” връзка могат да се използват поотделно, но е възможно и да бъдат свързани, като се пести място, защото не се използват тръбни съединители. По този начин могат да се реализират различни комбинации, като се запазва естетичният и модерен външен вид на инсталациите“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните и хидравличните решения на Parker Hannifin у нас.

Серията включва различни изпълнения, като потребителите могат да избират между модели с елементи от 5 µ до 40 µ и с ръчно или полуавтоматично дрениране. Тя обхваща също коалесциращи филтри за отстраняване на течни аерозоли и субмикронни частици, както и филтри с активен въглен за улавяне на маслени пари и повечето въглеводороди с цел осигуряване на въздух с висока чистота.

Стандартното изпълнение на регулаторите P3L включва бутален регулатор на налягането с пружинна мембрана и масивно регулиращо бутало. Лубрикаторите P3L са проектирани да осигуряват надеждното смазване за много приложения с общо предназначение в пневматичните системи. „Предлага се също изпълнение с месингов корпус за агресивна среда. Стандартни опции са вариантите със или без вторично обезвъздушаване. Допълнителна характеристика на тази серия е модулният колекторен блок, който позволява отвеждане на безмаслен въздух или въздух с различно налягане в зависимост от желаната позиция“, коментираха в заключение от водещата търговска фирма Софиана.

Източник на снимковия материал: Софиана, Parker Hannifin

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Софиана ООД
www.sofiana-bg.com