Нови сменяеми твърдосплавни фрезови глави MM GRIT 22 на Iscar осигуряват по-надеждно закрепване на инструмента

10.10.2020 г.3 мин.

Продуктовата гама от инструменти Multi-Master на Iscar предоставя решения за голямо разнообразие от приложения, сред които груба или довършителна обработка от всякакъв вид материал, осигурявайки висока производителност. Компанията допълни продуктовата си гама с новите сменяеми твърдосплавни фрезови глави MM GRIT 22 за обработка на канали и фаски под ъгъл от 45°. „Сменяемите фрезови глави MM GRIT 22 се предлагат с номинален диаметър от 21.7 mm и имат две основни конструктивни особености, които ги отличават от съществуващите фрезови глави на серията. Това са гнездо за TORX инструмент и изработка от твърдосплавен субмикронен материал IC 908“, съобщиха за Инженер.bg от Искар България.

Гнездото за TORX инструмент дава възможност за монтаж на главата с помощта на TORX инструмент ISCAR със сменяеми накрайници за по-добър контрол на затягащия момент. Освен това гнездото позволява използването на регулируем динамометричен ключ (3340289 Torque Wrench 5-50 Nm 9X12) като опция за сигурно и точно стягане на главите.

Производството на фрезови глави от твърдосплавен материал IC 908 разширява областта на приложение, повишавайки ефективността при обработка на канали и заготовки от закалена стомана и чугун, както и от феритна и мартензитна неръждаема стомана (група материали ISCAR 9, 11-13, 38 и 40). Новите глави MM GRIT 22 имат същата резба Multi-Master T08 и могат да се поставят на съществуващите елементи, така че да бъдат монтирани в същите накрайници.

„Следващата стъпка в разширяването на продуктовата гама MULTI-MASTER за обработка на канали и фаски 45° ще бъде пускането на пазара на сменяеми фрезови глави MM GRIT 16 и MM GRIT 18, които имат по-малък външен диаметър“, поясниха експертите от фирма Искар.

„Ние сме сигурни, че с новите фрезови глави ще се увеличат възможностите за приложение на продуктовата гама Multi-Master. Тя ще допринесе за постигане на по-висока надеждност и повторяемост на резултатите по отношение на размерите за високоефективно фрезоване на канали и фаски“, коментираха в заключение от Искар България.

Източник на снимковия материал: Iscar, Искар България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Искар България ЕООД
http://www.iscar.bg/index.aspx/countryid/38